Σε απάντηση δημοσιεύματος site της Πιερίας, σχετικά με τις εργασίες που γίνονται επί της Εγνατίας Οδού και συγκεκριμένα στη γέφυρα του Γαλλικού ποταμού, προκαλώντας κυκλοφοριακό πρόβλημα, ο Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος τοποθετείται ως ακολούθως:

  1. Η κατάσταση του οδοστρώματος ιδίως στο τμήμα του Γαλλικού ποταμού ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.
  2. Για να γίνει η οποιαδήποτε εργασία στην Εγνατία Οδό απαιτούνται εγκρίσεις τόσο από το Υπουργείο όσο και από την Αστυνομία.
  3. Με τη λήψη των εγκρίσεων αλλά και την έκδοση ανακοίνωσης από τη Διεύθυνση Τροχαίας της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν οι εργασίες.
  4. Η οποιαδήποτε εργασία που μειώνει το πλάτος του οδοστρώματος του αυτοκινητόδρομου σίγουρα προκαλεί κάποια προβλήματα στη μετακίνηση, ωστόσο ας έχουμε υπόψη ότι οι οδηγοί μετά από δύο ημέρες θα απολαμβάνουν ένα πολύ καλύτερο και ασφαλέστερο οδόστρωμα.

Ζητούμε την υπομονή και την κατανόηση των οδηγών γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε τα έργα είναι προσωρινά τα αποτελέσματα όμως είναι μόνιμα.

Η ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι κατά τις ημέρες Τετάρτη (26-04-2023) και Πέμπτη (27-04-2023) πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. από την Εγνατία Οδό Α.Ε. και συγκεκριμένα:

  • Την Τετάρτη (26-04-2023) και κατά τις ώρες 07.00΄ έως 19.00΄ θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στις γέφυρες του Γαλλικού ποταμού με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας σε δύο λωρίδες (μεσαία και δεξιά) κυκλοφορίας και εν συνεχεία στην Λ.Ε.Α., και στα δύο ρεύματα πορείας.  Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται κάθε φορά από την ελεύθερη αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας έκαστου ρεύματος πορείας.
  • Την Πέμπτη (27-04-2023) και κατά τις ώρες 07.00΄ έως 19.00΄ θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στις γέφυρες του Γαλλικού ποταμού με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, και στα δύο ρεύματα πορείας. Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται κάθε φορά από τις δύο ελεύθερες (δεξιά και μεσαία) λωρίδες κυκλοφορίας έκαστου ρεύματος πορείας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Πηγή: pierianews.gr