Σε  πολύ κρίσιμη κατάσταση παραμένει το βρέφος ηλικίας 4 μηνών που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, μετά από περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν στη ζωή το παιδί, που έφτασε στο νοσοκομείο με συμπτώματα «συνδρόμου ανατάραξης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση του μικρού κοριτσιού είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς οι εξετάσεις που υποβλήθηκε έδειξαν ότι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του από τη βίαιη συμπεριφορά του πατέρα του.

Παραδέχθηκε ότι ταρακούνησε έντονα το μωρό

Την ίδια ώρα, με την υπόθεση ασχολούνται και οι αστυνομικές αρχές καθώς όπως ομολόγησε ο πατέρας ήταν αυτός που ευθύνεται για την κατάσταση της υγείας του παιδιού.

Μάλιστα, ο 20χρονος αλλοδαπός κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, καθώς έχει σχηματιστεί εις βάρος του δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία και το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιων των εισαγγελικών αρχών της Κυπαρισσίας.

Το βρέφος αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας από τους γονείς του, όμως οι γιατροί τους συνέστησαν να το μεταφέρουν στην Καλαμάτα.

Η σοβαρότητα του περιστατικού έκανε τους γιατρούς του νοσοκομείου Καλαμάτας να κρίνουν ότι υπήρχε ανάγκης άμεσης διασωλήνωσης του βρέφους, κάτι που μπορούσε να γίνει μόνο στην Αθήνα, με το παιδί να μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, οι γιατροί ενημέρωσαν την Ασφάλεια Καλαμάτας, καθώς το περιστατικό είχε ενδείξεις ενδοοικογενειακής βίας προς το παιδί.

Αφού το βρέφος με τους γονείς έφτασε στην Αθήνα, το ζευγάρι προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί ο πατέρας παραδέχτηκε ότι όταν εκνευρίστηκε από το κλάμα του μωρού και το ταρακούνησε έντονα, την ώρα που έλειπε η γυναίκα του στην εργασία της.

Βρήκαν κάνναβη και όπλο

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μεσσηνίας προχώρησαν και σε κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι της οικογένειας, με τα ευρήματα να τους εντυπωσιάζουν.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε ένα φυτό κάνναβης, ένα πιστόλι και σφαίρες που κατείχαν παράνομα.

Ο πατέρας συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού του, ενδοοικογενειακή βία, για τον νόμο περί ναρκωτικών και περί όπλων, ενώ η μητέρα κατηγορείται για την ύπαρξη των ναρκωτικών και του όπλου -καθώς αυτά τα κατασχεθέντα τα κατείχαν από κοινού στην οικία τους.

Και οι δύο γονείς θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Κυπαρισσίας σήμερα το πρωί.

Πηγή: pierianews.gr