Ο Πέτρος και ο διάδοχός του, ο Αντώνης, οι παλαίμαχοι τερματοφύλακες του Πιερικού, αν μη τι άλλο σε κάθε συνάντησή τους δεν υπάρχει περίπτωση να μην σχολιάζουν τις στιγμές της ποδοσφαιρικής τους καριέρας. Λογικό άλλωστε.

Αλλά αν τύχει στην παρέα να βρίσκεται ο συλλέκτης Δημήτριος Αδαμόπουλος, η κουβέντα συνδυάζει την λεπτομερειακή ανάλυση των όσων σκιαγράφησαν την προσωπική διαδρομή των δύο αθλητών, αλλά κυρίως την αφηγηματική εικόνα της επονομαζόμενης αθέατης πλευράς των γεγονότων που σημάδεψαν τη διαχρονική πορεία του μεγάλου συλλόγου της Κατερίνης.

Ο Πέτρος Πουρπουτίδης και ο Αντώνης Κατσιαμήτας, υπηρέτησαν τον Πιερικό, επιφορτισμένοι στην προστασία της ποδοσφαιρικής εστίας, μιας θέση που συνήθως ανατίθεται σε αθλητές οι οποίοι διαθέτουν υψηλό σωματότυπο, καθώς και γρήγορα αντανακλαστικά, αλλά και μεγάλη ικανότητα εκτίναξης.

Ο κ. Αδαμόπουλος ως συντονιστής της ομάδας πρωτοβουλίας για την συλλογή της ιστορίας του Πιερικού και της προοπτικής ίδρυσης του αθλητικού μουσείου του Πιερικού αθλητισμού, ζήτησε από τους δύο γκολκίπερ φωτογραφικό και λοιπό υλικό για τον εμπλουτισμό του συλλεκτικού αρχείου του φορέα που εκπροσωπεί.

Ενός φορέα διανθισμένου με το πολύτιμο και μοναδικής αξίας αρχείο των αδελφών Νικολάου και Δημητρίου Ξενίδη στο προστέθηκε και η σημαντική συλλογή του Δημητρίου Αδαμόπουλου, το οποίο όμως παρά την διάθεσή των συλλεκτών να προσφερθεί σε θεσμό της πολιτείας μέχρι σήμερα δεν βρίσκει καμμιά απάντηση.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε γύρω από τη σημερινή πορεία του Πιερικού, με τον Αντώνη να καμαρώνει για τον γιό του Αλέξανδρο που αγωνίζεται σε επιτελική θέση και τον Πέτρο να δηλώνει: «Υπομονή, ο εγγονός μου ο Πετράκης σε λίγα χρόνια θα είναι ο νέος τερματοφύλακας της ομάδας μας.»

Όσο και να μας πληγώνει η απουσία του Πιερικού από την κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ο σύλλογος αυτός αποτελεί τον εκφραστή του δημοφιλέστερου στο κόσμο αθλήματος, με ιστορία του πάντα να συγκινεί.

Πηγή: pierianews.gr