Από αριστερά προς τα δεξιά: O κ. Σωτήρης Τριπολιτσιώτης Chief Information & Technology Officer της Παγκρήτιας Τράπεζας, ο κ. Σεραφείμ Χρυσικός, Γενικός Διευθυντής Whole Sale της Παγκρήτιας Τράπεζας, η κυρία Ηρώ Φερεντίνου, Chief Operating & Transformation Officer της Παγκρήτιας Τράπεζας, ο κ. Αντώνης Βουράκης, Γενικός Διευθυντής Λιανικής-Wealth & Ψηφιακής Τραπεζικής Παγκρήτιας Τράπεζας, ο κ. Αντώνης Βαρθολομαίος, Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας.

H Παγκρήτια Τράπεζα πρωταγωνιστεί στην γυναικεία ενδυνάμωση. Έναν χρόνο μετά από την υπογραφή των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών (Women’s Empowerment Principles – WEPs) των Ηνωμένων Εθνών από την Παγκρήτια, η Τράπεζα επιμένει να θέτει την ανάδειξη των γυναικών ως βασική της προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει συνεργασία με το Women On Top, τον οργανισμό που έχει ως στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία.

Αυτή την περίοδο, το Women On Top και η Παγκρήτια πραγματοποιούν έρευνα πεδίου στην περιφέρεια Κρήτης, με βασικό σκοπό να διερευνήσουν τις επαγγελματικές και επιμορφωτικές ανάγκες των γυναικών που ζουν σε μη αστικές περιοχές της χώρας και να εντοπίσουν τις ευκαιρίες και τα εμπόδια που καλούνται να διαχειριστούν οι γυναίκες αυτές κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής τους πορείας. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιοποιηθούν σε ειδική εκδήλωση και θα αποτελέσουν υλικό για την ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων από την Παγκρήτια.

H κυρία Ηρώ Φερεντίνου, Chief Operating & Transformation Officer της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Παράλληλα η Παγκρήτια είχε σημαντική παρουσία στο Most Powerful Women Summit 2024 που διοργάνωσε το Fortune Greece στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Αντώνης Βαρθολομαίος και μέλη της Διοίκησης, άνδρες και γυναίκες, παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου, όπου η κυρία Ηρώ Φερεντίνου, Chief Operating & Transformation Officer της Παγκρήτιας ανέδειξε τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Τράπεζα, με βάση τα χρηματοδοτικά προγράμματα στην κατεύθυνση της γυναικείας ενδυνάμωσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το ταξίδι προς τη χρηματοοικονομική ενδυνάμωση των γυναικών δεν είναι ένας απλός προορισμός, είναι ένα ταξίδι μετασχηματισμού και προόδου για την κοινωνία και την οικονομία.

H κυρία Εύη Τσουράκη, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων Παγκρήτιας Τράπεζας

Στο πλαίσιο του Most Powerful Women Summit 2024 η κυρία Εύη Τσουράκη, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Τράπεζας παρουσίασε τις δράσεις γυναικείας ενδυνάμωσης που υλοποιεί η Τράπεζα, τονίζοντας ότι η Παγκρήτια με σταθερά βήματα εστιάζει καθημερινά στην αλλαγή του παραδείγματος.

Στην Παγκρήτια Τράπεζα προτεραιότητα είναι η ανάδειξη και ενδυνάμωση των γυναικών εργαζομένων της. Σήμερα, οι γυναίκες αποτελούν το 52% του συνόλου του δυναμικού της, με την πρόοδο που έχει συντελεστεί το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της Τράπεζας να είναι σημαντική. Το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις και ανώτερες διευθυντικές θέσεις βρίσκεται πλέον στο 34% από το 26% πριν μία διετία ενώ η εκπροσώπηση γυναικών στο ΔΣ ανέρχεται στο 38%.

Πηγή: pierianews.gr