Αν και βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου, ο καιρός συνεχίζει να είναι χειμωνιάτικος. Πτώση σε όλη τη χώρα θα παρουσιάσει η θερμοκρασία αν και η  κακοκαιρία παρουσιάζει εξασθένηση από το μεσημέρι της Παρασκευής, 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το meteo.gr

Συγκεκριμένα, σταδιακή εξασθένηση θα παρουσιάσουν τα φαινόμενα την Παρασκευή 18/03, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Οι βροχές και οι κατά τόπους χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και ημιορεινά ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας θα περιοριστούν από το μεσημέρι στα ορεινά ηπειρωτικά και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία, που θα παρουσιάσει πτώση σε όλη την  χώρα, δεν θα ξεπεράσει τους 13-14 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη και τους 9-10 βαθμούς στην υπόλοιπή χώρα.

Παράλληλα, ενισχυμένοι άνεμοι αναμένονται στα πελάγη. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι έως ανατολικοί άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ με μικρή ενίσχυση από το απόγευμα οπότε στα κεντρικά και νότια τμήματά του θα φτάνουν τοπικά και τα 7 έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο αναμένονται ανατολικοί άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα 5 έως 7 μποφόρ. Στον Πατραϊκό Κόλπο οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των ενισχυμένων ανέμων στις νησιωτικές περιοχές αλλά κατά τόπους και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά το αίσθημα κρύου θα είναι ισχυρό. Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 μποφόρ καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο 19 Μαρτίου

Τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα βόρεια, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο νότιο Ιόνιο και τη θάλασσα Κυθήρων και 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα περίπου 6 με 8 βαθμούς κάτω από τα κανονικά. Η μέγιστη τιμή της στα κεντρικά και βόρεια δεν θα ξεπερνά τους 7 με 8 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στα βόρεια θα φτάσουν τοπικά τους -6 (μείον 6) βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: pierianews.gr