Πέντε άτομα συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε σπείρα που διέπραττε ληστείες με ιδιαίτερη σκληρότητα στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας η σπείρα κατηγορείται – μεταξύ άλλων – και για δύο δολοφονίες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών συνελήφθησαν σε περιοχή της Αθήνας, πέντε μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης συγκρότησαν τον Σεπτέμβριο του 2022 σπείρα και έκτοτε διέπραξαν μια σειρά ληστειών, ενώ δολοφόνησαν τουλάχιστον δύο ανθρώπους.

Ειδικότερα, ο αρχηγός λειτουργώντας ως ιθύνων νους ήταν υπεύθυνος για το συντονισμό των επιθέσεων, τα άλλα τρία μέλη προχωρούσαν – μαζί με τον αρχηγό – σε ξυλοδαρμούς, ενώ το πέμπτο είχε ρόλο «τσιλιαδόρου».

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi), τα μέλη της οργάνωσης έχοντας ως «ορμητήριο» δύο σπίτια σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, πραγματοποιούσαν ληστείες, είτε εισβάλλοντας σε καταστήματα, είτε με αιφνιδιαστικές επιθέσεις στο δρόμο, κατά τις οποίες χρησιμοποιούσαν μαχαίρια και πιστόλια σε βάρος των θυμάτων τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια «ορμητήρια» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού και ένα μαχαίρι που χρησιμοποιούσαν κατά τις επιθέσεις.

Από την μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει δύο δολοφονίες (ενός Έλληνα και ενός αλλοδαπού) με κίνητρο τη ληστεία, ενώ κατηγορούνται για τρεις απόπειρες δολοφονίας καθώς και για ισάριθμες ληστείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για δύο από τους συλληφθέντες εκκρεμούν σε βάρος τους ένταλμα σύλληψης και δικαστικές αποφάσεις για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονίας και ληστείας, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: pierianews.gr