ΟLasse Wellander, κιθαρίστας των ABBA επί δεκαετίες, πέθανε σε ηλικία 70 ετών, όπως έκανε γνωστό μέσα από ανακοίνωσή της η οικογένειά του.

Ο Σουηδός μουσικός έπαιξε σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’70 και του ’80, ενώ συμμετείχε και στο άλμπουμ Voyage, που κυκλοφόρησε το 2021.

«Με απερίγραπτη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι ο αγαπημένος μας Lasse Wellander πέθανε. Ο Lasse αρρώστησε πρόσφατα από καρκίνο που είχε εξαπλωθεί και νωρίς την Παρασκευή πέθανε περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η οικογένειά του.

Ο Lasse Wellander άρχισε να παίζει κιθάρα ως παιδί και εντάχθηκε σε τοπικά συγκροτήματα όπου ζούσε στη Νόρα της Σουηδίας. Ξεκίνησε να ηχογραφεί με τους ABBA τον Οκτώβριο του 1974, με τις επιτυχίες τους Intermezzo No.1 και Crazy World. Συνέχισε να συνεργάζεται με άλλους Σουηδούς καλλιτέχνες όταν οι ABBA χώρισαν για πρώτη φορά το 1982. Το 2008 επιστρατεύτηκε για να δουλέψει στο soundtrack της ταινίας Mamma Mia!.

Ο Lasse Wellander κυκλοφόρησε το δικό του σόλο άλμπουμ το 1981 και παρήγαγε και κυκλοφόρησε άλλα 11 άλλα άλμπουμ τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: pierianews.gr