Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα ο 40χρονος Ιρακινός που συνελήφθη ως μέλος του ISIS.

Ο 40χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις που αφορούν μεταξύ άλλων ανθρωποκτονίες στην αλλοδαπή.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη χθες στο κέντρο της Αθήνας μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του οδηγήθηκε στην ανακρίτρια από την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα το πρωί. Ο κατηγορούμενος ως μέλος της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης δεν είχε δικηγόρο και έτσι διορίστηκε από την δικαστική λειτουργό συνήγορος για να τον εκπροσωπήσει.

Σύμφωνα με στοιχεία των διωκτικών και δικαστικών αρχών, ο 40χρονος είχε συλληφθεί και στις 7 Δεκεμβρίου από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων. Μετά τις εξηγήσεις του είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και εγγυοδοσίας.

Πηγή: pierianews.gr