Σε φυγή τρέπονται άμαχοι από τις περιφέρειες του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ και του  Χαρκόβου, καθώς επίκειται μαζική επίθεση του ρωσικού στρατού με στόχευση τον έλεγχο του συνόλου του Ντονμπάς και την «ένωση» με την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία εισέρχεται σε νέο στάδιο, με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, και τον Αμερικανό επιτελάρχη Μαρκ Μίλεϊ να μιλούν αμφότεροι για σύγκρουση που μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

Η «έξοδος» των αμάχων του Ντονμπάς έρχεται υπό τη σκιά της σφαγής που αποκαλύφθηκε στην Μπούτσα μετά την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την ουκρανική πρωτεύουσα, καθώς και τις εικόνες σχεδόν ολοσχερούς καταστροφής της Μποροντιάνκα, όπου κατ’ εκτίμηση των ουκρανικών αρχών ο απολογισμός μπορεί να αποδειχθεί ακόμη βαρύτερος.

Εν μέσω της διεθνούς κατακραυγής, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν, κυνηγώντας τον πολύ καλά κρυμμένο πλούτο του Βλαντιμίρ Πούτιν, νέες κυρώσεις που «αγγίζουν» τις δύο κόρες του Ρώσου προέδρου. Η Ουάσινγκτον έβαλε στο στόχαστρο τις μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζες, ενώ απαγορεύει κάθε αμερικανική επένδυση στη χώρα.

Πηγή: pierianews.gr