Είναι η εποχή που τα έντομα κάνουν την εμφάνισή τους. Τα κουνούπια, οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια είναι τα πιο επικίνδυνα έντομα που μεταφέρουν σοβαρές ασθένειες στους σκύλους.

Για την αντιμετώπισή τους χρειάζεται αγωγή που θα σας συστήσει ο κτηνίατρος.

Η πρόληψη φυσικά, είναι η καλύτερη θεραπεία. Καλό θα είναι λοιπόν προτού εμφανισθεί κάποιο σύμπτωμα στο κατοικίδιό σας, να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και πρόληψης, ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές του γιατρού.

Τσιμπούρια, ψύλλοι, κουνούπια και σκνίπες δεν ρουφάνε απλά το αίμα του σκύλου σας, αλλά μπορούν να μεταδώσουν θανατηφόρα νοσήματα. Η Ερλιχίωση, η Αναπλάσμωση και η Μπαμπεζίωση μεταδίδονται με τα τσιμπούρια, η Διροφιλαρίωση (σκουλήκι της καρδιάς) μεταδίδεται με τα κουνούπια και η Λεϊσμανίωση με σκνίπες. Τα νοσήματα αυτά, που μπορεί να έχουν ως και θανατηφόρο κατάληξη, μπορούν να προληφθούν λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν δεκάδες αντιπαρασιτικά σκευάσματα και υπάρχει σύγχυση για τι καλύπτει το καθένα, για πόσo χρόνο και πόσο αποτελεσματικά είναι . Κυκλοφορούν χάπια, αμπούλες, σπρέι, κολάρα και ανάλογα με το περιβάλλον που ζει ο κάθε σκύλος και τις συνήθειες των ιδιοκτητών του, καλούμαστε να επιλέξουμε τον κατάλληλο συνδυασμό προϊόντων.

Συνήθως, τα παράσιτα εντοπίζονται στα αυτιά, το στήθος, το λαιμό ή τα πόδια του ζώου. Με συχνό έλεγχο του τριχώματος και του δέρματος, τις κατάλληλες αμπούλες, τα αντιπαρασιτικά κολάρα ή κάποια αγωγή, μπορείτε να διασφαλίσετε την υγεία του κατοικιδίου σας.

Πηγή: pierianews.gr