Η εκτύπωση σχεδίων πάνω σε κουρτίνες ή ρολοκουρτίνες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε μια προσωπική πινελιά στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Με τις εξελίξεις στην τεχνολογία ψηφιακής εκτύπωσης, είναι πιο εύκολο από ποτέ το να δημιουργήσει κάποιος  προσωποποιημένες εκτυπώσεις σε ύφασμα. Στο παρακάτω κείμενο, θα σας καθοδηγήσουμε με απλά βήματα πώς να εκτυπώσετε τις δικές σας κουρτίνες και θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να τις ενσωματώσετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Βήμα 1: Επιλέξτε το σχέδιό σας

Το πρώτο βήμα στην εκτύπωση είναι να επιλέξετε το σχέδιό σας. Μπορείτε είτε να δημιουργήσετε το δικό σας σχέδιο χρησιμοποιώντας κάποιο εξειδικευμένο λογισμικό σχεδιασμού γραφικών όπως το Adobe Photoshop ή το Illustrator, είτε μπορείτε να βρείτε ένα σχέδιο που σας αρέσει στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι που προσφέρουν προκατασκευασμένα σχέδια που μπορείτε να προσαρμόσετε με τα δικά σας χρώματα και κείμενο.

Βήμα 2: Επιλέξτε το ύφασμά σας

Αφού έχετε το σχέδιό σας, πρέπει να επιλέξετε το ύφασμα για τις κουρτίνες. Μπορείτε να εκτυπώσετε σε διάφορα υφάσματα, όπως βαμβάκι, πολυεστέρα, μετάξι και λινό. Ο τύπος του υφάσματος που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από την εμφάνιση που θέλετε να επιτύχετε και τη λειτουργία των κουρτινών που θέλετε να έχουν στον χώρο. Για παράδειγμα, αν θέλετε κουρτίνες που εμποδίζουν το φως του ήλιου, μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο χοντρό ύφασμα όπως το βελούδο.

Βήμα 3: Εκτυπώστε το σχέδιό σας

Αφού επιλέξετε το σχέδιο και το ύφασμά σας, ήρθε η ώρα να εκτυπώσετε το σχέδιό σας. Μπορείτε είτε να το κάνετε μόνοι σας εάν έχετε ψηφιακό εκτυπωτή που μπορεί να χειριστεί ύφασμα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επαγγελματική υπηρεσία εκτύπωσης. Εάν επιλέξετε να εκτυπώσετε μόνοι σας το σχέδιό σας, φροντίστε να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες για τον εκτυπωτή και το ύφασμά σας. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε μελάνι υψηλής ποιότητας για να διασφαλίσετε ότι το σχέδιό σας φαίνεται καθαρά χωρίς ζάρες.

Βήμα 4: Κόψτε και ράψτε τις κουρτίνες ή τα στόρια σας

Αφού έχετε το ύφασμά έτοιμο μαζί με το σχέδιό σας, ήρθε η ώρα να κόψετε και να ράψετε τις κουρτίνες ή τα στόρια σας. Εάν δεν είστε έμπειροι στο ράψιμο, μπορεί να προσλάβετε μια επαγγελματία μοδίστρα για να το κάνει αυτή για εσάς. Φροντίστε να μετρήσετε τα παράθυρά σας προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι οι κουρτίνες ή τα στόρια σας εφαρμόζουν σωστά.

Βήμα 5: Τοποθετήστε τις κουρτίνες σας

Το τελευταίο βήμα είναι να τοποθετήσετε τις κουρτίνες. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή και ότι χρησιμοποιείτε το κατάλληλο υλικό για τον τύπο του παραθύρου σας. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα στην τοποθέτηση, μπορείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να το κάνει για εσάς.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές πώς μπορείτε να συνδυάσετε τις κουρτίνες μεταξύ τους προκειμένου να επιτύχετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην διακόσμηση του σπιτιού.

Επιλέξτε χρώματα και σχέδια που συμπληρώνουν την υπάρχουσα διακόσμησή σας. Εάν έχετε ένα ουδέτερο συνδυασμό χρωμάτων, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα έντονο χρώμα. Εάν έχετε πολλά μοτίβα στη διακόσμησή σας, τολμήστε και επιλέξτε ένα μονόχρωμο για τις κουρτίνες για να εξισορροπήσετε το αποτέλεσμα. Ανακατέψτε και ταιριάξτε υφάσματα και υφές. Μην φοβάστε να αναμίξετε διαφορετικά υφάσματα και υφές στις κουρτίνες και τις ρολοκουρτίνες σας. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να συνδυάσετε μια μεταξωτή κουρτίνα με ένα λινό στόρι για μια ενδιαφέρουσα αντίθεση. Εάν έχετε ένα απλό δωμάτιο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έντονες ρολοκουρτίνες για να προσθέσετε ένα statement στοιχείο.

Εάν χρειάζεστε κουρτίνες που εμποδίζουν το φως, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ύφασμα συσκότισης ή να προσθέσετε μια επένδυση στις κουρτίνες σας. Εάν θέλετε κουρτίνες ή περσίδες για προστασία της ιδιωτικότητάς σας, επιλέξτε ένα πιο χοντρό ύφασμα ή προσθέστε ένα διαφανές στρώμα στις κουρτίνες σας.

Πειραματιστείτε με διαφορετικά στυλ. Οι κουρτίνες και οι ρολοκουρτίνες διατίθενται σε διάφορα στυλ, από παραδοσιακά έως μοντέρνα. Μην φοβάστε να δοκιμάσετε διαφορετικά στυλ για να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο σπίτι σας.

Η εκτύπωση προσαρμοσμένων κουρτινών και περσίδων είναι ένας διασκεδαστικός και δημιουργικός τρόπος για να προσθέσετε μια προσωπική πινελιά στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Με λίγο προγραμματισμό και λίγη δημιουργικότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφες προσαρμοσμένες κουρτίνες και περσίδες που θα βελτιώσουν την εμφάνιση και την αισθητική του σπιτιού σας.

Πηγή: pierianews.gr