Πιο πειστικό, αλλά και πιο αλαζόνα, από την Μαρίν Λεπέν έκριναν οι Γάλλοι τον Εμανουέλ Μακρόν στην προεκλογική τους τηλεμαχία το βράδυ της Μ. Τετάρτης, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στη Γαλλία, την Κυριακή.

Όπως έδειξε η στιγμιαία δημοσκόπηση («sondage flash») του ινστιτούτου Elabe για τον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 650 τηλεθεατών 18 ετών και άνω έδειξε πως το 59% έκρινε ότι ο κ. Μακρόν ήταν πιο πειστικός από την κυρία Λεπέν.

Το 2017, ανάλογη έρευνα είχε αναδείξει νικητή της τηλεοπτικής αναμέτρησης των δύο αντιπάλων επίσης τον κ. Μακρόν, πολύ πιο καθαρά (63%).

Δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της 24ης Απριλίου υποδεικνύουν πως ο απερχόμενος πρόεδρος οδεύει να εξασφαλίσει την επανεκλογή του εξασφαλίζοντας γύρω στο 55,5% των ψήφων. Το 2017, ο κ. Μακρόν είχε επικρατήσει της κυρίας Λεπέν λαμβάνοντας το 66,1%.

Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν πως τόσο η ψήφος των αναποφάσιστων όσο και η αποχή θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο ως προς το τελικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Σημαντικό ζητούμενο παραμένει τι θα πράξουν οι ψηφοφόροι της Αριστεράς, καθώς ο υποψήφιός του Ζαν-Λυκ Μελανσόν είχε εξασφαλίσει το 22% των ψήφων στον πρώτο γύρο, ενώ αρνήθηκε να πιέσει τους υποστηρικτές του, ώστε να ψηφίσουν τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο.

Η ψήφος των αριστερών ψηφοφόρων χαρακτηρίζεται κρίσιμης σημασίας, δεδομένου ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιτίθενται σφόδρα με τις πολιτικές που εφαρμόζει ο Μακρόν.

Πηγή: pierianews.gr