Η πρώτη ημέρα του κινεζικού νέου έτους αρχίζει στις 22 Ιανουαρίου και γιορτάζεται όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ασίας. Οι οικογένειες συνήθως συγκεντρώνονται για ένα γεύμα και στα παιδιά δίνονται χρήματα σε ένα χονγκ μπάο ή κόκκινο φάκελο.

Ο κινεζικός ζωδιακός κύκλος αποτελείται από 12 ζώα. Ένας θρύλος λέει ότι ο αυτοκράτορας του Νεφρίτη, μια ταοϊστική θεότητα και κυβερνήτης του ουρανού, κάλεσε όλα τα ζώα να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα δρόμου. Τα πρώτα 12 θα αποτελούσαν μέρος του ζωδιακού κύκλου και της προσωπικής του φρουράς. Ο αρουραίος, το βόδι, η τίγρη, ο λαγός, ο δράκος, το φίδι, το άλογο, η κατσίκα, η μαϊμού, ο κόκορας, ο σκύλος και το γουρούνι πέτυχαν. Φέτος, ο λαγός είναι το ζώο που κυβερνά το 2023 και το στοιχείο του είναι το νερό.

Διάσημες προσωπικότητες που είναι λαγοί

Αν γεννηθήκατε το 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 ή 2023 είστε λαγός, όπως και ο Τζεφ Μπέζος, ο Λιονέλ Μέσι, ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, η Εντίθ Πιάφ, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ή ο πρόσφατα εκλιπών Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’.

Ο λαγός στο κινεζικό ωροσκόπιο είναι το πιο τυχερό ζώο. Στους περισσότερους πολιτισμούς, αποτελεί σύμβολο ευημερίας, αφθονίας και γονιμότητας. Στη μυθολογία των Αζτέκων, ωστόσο, συνδέεται με τη μέθη και την ασυδοσία.

Πηγή: pierianews.gr