Λίγο μετά τις 18:00 έγινε γνωστή η είδηση ότι ένα ελικόπτερο Mi 8, που επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στη Σάμο, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς. Αμέσως, ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν τρία περιπολικά σκάφη Λιμενικού Σώματος και δύο ιδιωτικά σκάφη, όπως και ένα Super Puma το οποίο απογειώθηκε από την Χίο και ανήκει στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Αεροπορίας.

Στο ελικόπτερο, που απογειώθηκε από αεροδρόμιο της Σάμου, επέβαιναν τέσσερα μέλη πληρώματος: ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί χειριστές και ένας Έλληνας, σύνδεσμος-μεταφραστής.

Ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου εντοπίστηκε και περισυνελέγη από αλιευτικό σκάφος και οδηγήθηκε με ασφάλεια στη στεριά, απ’ όπου τον παρέλαβε ένα ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο Ρουμάνος πιλότος είπε στους διασώστες ότι και οι τέσσερις κατάφεραν να βγουν από το ελικόπτερο όταν αυτό κατέπεσε στη θάλασσα. Σημείωσε ότι είδε τους υπόλοιπους τρεις να κολυμπούν, ενώ στη συνέχεια τους έχασε από τα μάτια του.

Δύο ακόμη άτομα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν να επιπλέουν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Στον έναν μάλιστα, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, δυστυχώς ωστόσο χωρίς επιτυχία.

Αναζητείται ακόμα ο τέταρτος επιβαίνων του ελικοπτέρου.

Πηγή: pierianews.gr