Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σχέδιο των Γάλλων να πάρουν πίσω τον τίτλο για τη μεγαλύτερη μπαγκέτα του κόσμου από τους Ιταλούς, γιατί όπως υποστηρίζουν δικαιωματικά αυτός ο τίτλος τους αξίζει.

Έτσι, λοιπόν, σήμερα κατέκτησαν το ρεκόρ για το εμβληματικό τους προϊόν από τους συναδέλφους τους στην Ιταλία, καθώς παρασκεύσαν μία μπακέτα μεγαλύτερη κατά οκτώ μέτρα σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ, και πιο συγκεκριμένα η γαλλική μπακέτα των 140,53 μέτρων έσπασε το ρεκόρ της ιταλικής του 2019 μήκους 132,62 μέτρων.

Οι Γάλλοι σηκώνουν μανίκια και ψήνουν τη -νέα- μεγαλύτερη μπαγκέτα

Μία ομάδα 12 αρτοποιών από τη Γαλλία ξεκίνησε σήμερα (05/05) να το διορθώσει αυτό ζυμώνοντας και ψήνοντας τη γαλλική μπαγκέτα μήκους 140 μέτρων που θα τους οδηγήσει ξανά στην κορυφή. Ύστερα από 14 ώρες, η προσπάθειά τους στέφθηκε από επιτυχία.

Συγκεντρώθηκαν τα ξημερώματα -στις 3.00 π.μ.- στην κοινότητα Suresnes, στα δυτικά προάστια του Παρισιού, και ετοιμάστηκαν να νικήσουν το ρεκόρ 5ετίας των 132,62 μέτρων, που είναι περίπου όσο το μήκος της αψίδας στο στάδιο Γουέμπλεϊ. Τελικά έψησαν μία μπακέτα μακρύτερη κατά οκτώ μέτρα -συνολικού μήκους 140,53 μέτρων- που θα σπάσει το ρεκόρ των Ιταλών.

«Το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη μπαγκέτα έχει καταρριφθεί», έγραψε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμος Suresnes, στα δυτικά προάστια του Παρισιού. «Η μπαγκέτα που κατασκευάστηκε σήμερα στο Suresnes έχει μέγεθος 140,53 μέτρα!!!!» συμπλήρωσαν.

«Το ρεκόρ της μπαγκέτας θα έπρεπε να ανήκει στη Γαλλία»

«Στην Ιταλία;» σχολίασε ένας ντόπιος στην εφημερίδα Le Parisien αυτή την εβδομάδα, καθώς έβγαινε από ένα αρτοποιείο με μια μπαγκέτα κάτω από το μπράτσο του. «Αυτό είναι τρελό. Αν υπάρχει ένα ρεκόρ που θα έπρεπε να ανήκει στη Γαλλία, είναι αυτό».

Την ίδια άποψη έχουν και οι αρτοποιοί που συγκεντρώθηκαν στο σημείο παρατήρησης του Suresnes Terrasse du Fécheray, όπου η προσπάθειά τους να σπάσουν το ρεκόρ ολοκληρώθηκε επιτυχώς με φόντο τη μαγευτική θέα στο Παρίσι και τον Πύργο του Άιφελ.

Νωρίτερα, οι διοργανωτές αναφέρθηκαν στην εξαντλητική πρόκληση που είχαν να αντιμετωπίσουν οι αρτοποιοί. «Η ζύμη θα ζυμωθεί, θα διαμορφωθεί επί τόπου και στη συνέχεια θα ψηθεί μπροστά στο κοινό σε έναν φούρνο κάτω από μια σκηνή», ανέφερε ένας εξ αυτών. «Θα γίνει σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης – με μόνα υλικά αλεύρι σίτου, νερό, μαγιά και αλάτι».

Η μπαγκέτα, έπρεπε να έχει πάχος τουλάχιστον 5 εκατοστών σε όλο της το μήκος, όπως κι έγινε. Περίπου 13 ώρες μετά την έναρξη των αρτοποιών, ο δήμος είπε ότι η μπαγκέτα ήταν πλήρης. «Τώρα το μεγάλο ερώτημα είναι: πόσο μεγάλη είναι η #μπαγκέτα μας;», διερωτήθηκε με ανάρτηση μιας φωτογραφίας της μπαγκέτας καθώς την μετρούσαν στα social media.

Στη συνέχεια, η μπαγκέτα κόπηκε και μοιράστηκε στο κοινό, καθώς και σε ανθρώπους που ζουν στους δρόμους του Suresnes.

Πηγή: pierianews.gr