Ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τις προσεχείς εκλογές.

Ο γνωστός τραγουδοποιός, σχολιάζοντας, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, την προεκλογική περίοδο, είπε πως θεωρεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει πάρει τις αποφάσεις του.

«Ελπίζω σε μια αυτοδυναμία της ΝΔ. Σέβομαι και τα άλλα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και τους ηγέτες τους. Όλα αυτά τα κόμματα είναι δυνάμεις της πατρίδας και του έθνους. Απλώς παρατηρώ ότι αυτά τα κόμματα της υποτιθέμενης προοδευτικής συνεργασίας διατηρούν ένα παλιό είδος φοιτητικής ξεγνοιασιάς και μια υπερβολική και αδικαιολόγητη αυτοπεποίθηση, η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μας χρειάζεται μια ωριμότητα. Κάποιος πρέπει να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Δεν ξέρω κάποιον καλύτερο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτό».

Αναφορικά με την άνευρη προεκλογική περίοδο, ο κ. Σαββόπουλος είπε πως ο κόσμος έχει περάσει κρίσεις, επιδημίες, μετακινήσεις πληθυσμών, ελληνοτουρκικά, πόλεμο στην Ουκρανία και με όλα αυτά έχουν φύγει κάποιες ψευδαισθήσεις και ο κόσμος πλέον αναγκάζεται να σκεφτεί περισσότερο τι είναι το βασικό, τι είναι το κανονικό και τι είναι το επείγον.

Σχολιάζοντας το debate των πολιτικών αρχηγών, ο τραγουδοποιός είπε πως έκανε μια σκέψη: «Ας υποθέσουμε ότι είναι όλοι αυτοί οι αρχηγοί χωρίς τον Μητσοτάκη, ότι δεν υπάρχει Μητσοτάκης και υπάρχουν όλοι οι άλλοι. Κάποιος πρέπει να κυβερνήσει, δεν σας κρύβω ότι ένιωσα μια ανησυχία. Όχι ότι δεν τους εκτιμώ, είναι μορφωμένοι άνθρωποι, ευφυείς, αλλά μέσα στην ευφυΐα τους και στην αγάπη τους για την πατρίδα διατηρείται αυτή η φοιτητική ξεγνοιασιά. Μου δίνουν την εντύπωση σαν δημόσια πρόσωπα, αλλά όχι κατασταλαγμένα. Η γνώμη μου είναι αυτή. Ελπίζω σε αυτοδυναμία της ΝΔ».

Πηγή: pierianews.gr