Ανοίγουν τα σχολεία σήμερα Δευτέρα (9/1) μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου, με το άγχος της εξάπλωσης της γρίπης να ταλαιπωρεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο OPEN, επανέλαβε πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, τονίζοντας πως υπάρχει πλαίσιο για  τη  δικαιολόγηση απουσιών.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στα θρανία, συνίσταται, ωστόσο, να μένουν στο σπίτι, εφόσον παρουσιάζουν συμπτώματα.

«Ιώσεις έχουμε διαχρονικά, δεν είναι κάτι καινούριο», τόνισε η υπουργός, προσθέτοντας πως «προφανώς οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο εφόσον έχουν συμπτώματα».

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας καταχωρίζονται, χωρίς να προσμετρώνται, οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται σε εποχικό επιδημικό ρεύμα της γρίπης από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023. Ο Σύλλογος Διδασκόντων, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης, αποφασίζει να καταχωρίζει αλλά να μην προσμετρά τις εν λόγω απουσίες, με την προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους μαθητές  πρόσφατης βεβαίωσης  δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

Συστήνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι σε ενδεχόμενη ασθένεια, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση οδηγίες.

Πηγή: pierianews.gr