Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές Ασφαλείας στην Κρήτη, μετά την απόδραση πέντε σκληρών κακοποιών, από την Αστυνομική Διεύθυνση στα Χανιά.

Οι πέντε κακοποιοί καταδικασμένοι για βαριά αδικήματα όπως ανθρωποκτονίες και  ληστείες, κατάφεραν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν, μέσα στο Μέγαρο της Αστυνομίας, να σπάσουν ένα κάγκελο του παραθύρου και να εξαφανιστούν.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι πέντε κακοποιοί είχαν μεταφερθεί από τον Κορυδαλλό και κρατούνταν στα Χανιά, για να μεταφερθούν στις φυλακές.

Πρόκειται για έναν Πακιστανό, ο οποίος έχει καταδικαστεί τρεις φορές ισόβια για ανθρωποκτονία, έναν Αλβανό ο οποίος είχε καταδικαστεί ισόβια για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και θανατηφόρα ληστεία και τρεις ακόμη Αλβανούς, καταδικασμένους για ληστεία και για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις αστυνομικοί για την απόδραση των πέντε κρατουμένων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

“Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος πέντε (5) αστυνομικών (Αξιωματικού και τεσσάρων (4) κατωτέρων) του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, σχετικά με περιστατικό απόδρασης πέντε (5) κρατουμένων, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, από τα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Επιπλέον, σε βάρος τριών εξ’ αυτών (Αξιωματικού και δύο (2) κατωτέρων) ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας”.

Πηγή: pierianews.gr