Η διάσημη καναδή τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν πάσχει από μία σπάνια νευρολογική ασθένεια.

Αυτό αποφάσισε να αποκαλύψει η ίδια μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram. 54χρονη διάσημη τραγουδίστρια αποκάλυψε πως η πάθηση που την ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια και της προκαλεί σπασμούς σε ολόκληρο το σώμα της ονομάζεται Stiff Person Syndrome (SPS) και προσβάλει ένα άτομο στο εκατομμύριο. Η πάθηση είναι ανίατη και όσο εξελίσσεται μετατρέπει τους ασθενείς σε αγάλματα προκαλώντας μυϊκή ακαμψία.

Εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες η καλλιτέχνης είχε ανησυχήσει τους θαυμαστές της με την εικόνα της να μην έχει σχέση με το παρελθόν και την ίδια να προχωρά σε ακύρωση αρκετών περιοδειών της.

Παρά το γεγονός πως για την συγκεκριμένη πάθηση δεν υπάρχει θεραπεία υπάρχουν σκευάσματα από τα οποία είναι δυνατή η επιβράδυνση των συμπτωμάτων.
Η Καναδή ερμηνεύτρια τόνισε πως δεν εμφανιστεί στην σκηνή ούτε την ερχόμενη χρονιά καθώς θα ακολουθήσει θεραπεία για τη νόσο που την έχει προσβάλλει.

Καθώς η Σελίν Ντιόν αναρρώνει από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί, ανακοίνωσε την αναβολή της ανοιξιάτικης ευρωπαϊκής περιοδείας, Courage World Tour, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από 24 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου 2023 και την ακύρωση οκτώ συναυλιών που ήταν προγραμματισμένες για το καλοκαίρι του 2023 (μεταξύ αυτών και η συναυλία της στην Ελλάδα στις 9 Ιουνίου 2023).

Το σύνδρομο Stiff-person (SPS), γνωστό και ως σύνδρομο stiff-man (SMS),είναι μια σπάνια νευρολογική διαταραχή ασαφούς αιτίας που χαρακτηρίζεται από προοδευτική ακαμψία και δυσκαμψία.

Πηγή: pierianews.gr