Εκρήξεις κατά τη διάρκεια της νύχτας: Συνεχείς εκρήξεις ακούγονται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας και το πρωί του Σαββάτου, με τα ρωσικά στρατεύματα να προσχωρούν στην πόλη.
Διάγγελμα Ζελένσκι: Ο Ουκρανός πρόεδρος με διάγγελμά του το βράδυ της Παρασκευής έστειλε το μήνυμα πως οι Ουκρανοί θα συνεχίζουν να πολεμούν για τη χώρα τους και κατηγόρησε τη Ρωσία πως στοχεύει και κατά των πολιτών.

Ειρηνευτικές συνομιλίες: Εκπρόσωπος του Ζελένκσι δήλωσε ότι ο πρόεδρος αποδέχτηκε ρωσική πρόταση για διεξαγωγή διαπραγματεύσεων και είναι έτοιμος να μιλήσει για κατάπαυση πυρός και ειρήνη.

Σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών: Την Παρασκευή, η Ρωσία άσκησε βέτο σε ψήφισμα που καταδικάζει την εισβολή στην Ουκρανία. Η Κίνα, η Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απείχαν από την ψηφοφορία.

Συνολικά 50 χώρες εξέδωσαν κοινή δήλωση λέγοντας ότι η Ρωσία έκανε κατάχρηση εξουσίας, εμποδίζοντας το ψήφισμα.

Κυρώσεις: Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς ανακοίνωσαν κυρώσεις σε βάρος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή, ενώ είχε προηγηθεί και νέο πακέτο κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: pierianews.gr