Σε σκηνές των Βεδουίνων παραπέμπουν οι σουίτες του θέρετρου Banyan Tree AlUla Resort στην Κοιλάδα Ασάρ στη Σαουδική Αραβία που σχεδίασε το γαλλικό γραφείο AW2· η οροφή τους είναι από καμβά στο χρώμα της άμμου.

«Το αρχιτεκτόνημά μας ανταποκρίνεται στην ευπάθεια της τοποθεσίας Ασάρ και αποσκοπεί όχι μόνο στο να αποκαταστήσει αλλά και να την προφυλάξει από μελλοντική βλάβη με το να θέτει συνειδητά επί τάπητος την αρμονία μεταξύ ανθρώπου και φύσης» είπαν από το AW2, επικεφαλής του οποίου είναι οι αρχιτέκτονες Reda Amalou και Stéphanie Ledoux.

«Για να υπογραμμίσουμε την ήπια προσέγγιση στην ανάπτυξη αυτής της αχανούς τοποθεσίας, μονοπάτια και περάσματα σχεδιάστηκαν ως ίχνη στην άμμο. Οι επισκέπτες ταξιδεύουν μέσα σε ένα τοπίο αμμόλοφων, κάτι το οποίο τους επιτρέπει να έλθουν πλησιέστερα στη φύση. Με αυτόν τον τρόπο, το αποτύπωμα του θέρετρου μειώνεται στο ελάχιστο και διατηρείται το φυσικό οικοσύστημα της τοποθεσίας» επεσήμαναν.

Στην έρημο AlUla, το Banyan Tree AlUla Resort περιλαμβάνει 47 σουίτες πολυτελείας, δύο εστιατόρια, και ένα σπα με πισίνα, όλα ευρισκόμενα γύρω από τους εκεί βραχώδεις σχηματισμούς

Πηγή: pierianews.gr