Στη σήραγγα Τ2 της Κοιλάδας των Τεμπών, που έχει μήκος 6 χιλιομέτρων, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν την Τρίτη 9/05 δημοσιογράφοι από ανθρώπους της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της ξενάγησης, παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι μέθοδοι για να διασφαλιστεί η ασφάλεια όσων κινούνται εντός της σήραγγας, και καθώς τι θα πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που συμβεί ο,τιδήποτε εντός της σήραγγας, είτε πρόκειται για ατύχημα είτε πρόκειται για φωτιά.

Με όραμα τη λειτουργία ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα προσφέρει στους χρήστες του το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υποδομής και υπηρεσιών, η εταιρεία εργάζεται για το ζωτικό θέμα της οδικής ασφάλειας με τρόπο ολοκληρωμένο, στρατηγικό και πρωτοπόρο, ώστε να φτάσει σε μηδενικά τροχαία ατυχήματα, ως το 2050 ή και νωρίτερα.

Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στις σήραγγες διαφυγής αλλά και σε ένα από τα τρία κτίρια που διαχειρίζεται τον κεντρικό αερισμό των σηράγγων, ενώ παρουσιάστηκαν και τα βήματα που ακολουθούνται σε περίπτωση φωτιάς εντός της σήραγγας.

Ο σχεδιασμός της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Να υπάρχει αποτελεσματικός έλεγχος της υπερβολικής ταχύτητας

Να υπάρχει η δυνατότητα να εντοπίζουμε γρήγορα τυχόν αντιθέτως κινούμενα οχήματα

Να εξασφαλιστεί η δημιουργία κατάλληλων και προστατευμένων χώρων για ξεκούραση των οδηγών βαρέων οχημάτων

Να εξασφαλιστεί και ενισχυθεί ο έλεγχος της κόπωσης των οδηγών

Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο στρατηγείο – το κέντρο διαχείρισης ελέγχου της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου που βρίσκεται στα διόδια Μοσχοχωρίου, εκεί όπου υπάρχει ο πλήρης έλεγχος για ό,τι κινείται κατά μήκος της Οδού.

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου έχει εξοπλίσει και αναλάβει την ενίσχυση της εκπαίδευσης των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας με:

Παράδοση του συστήματος καταγραφής και φωτογράφισης οχημάτων που παραβιάζουν το όριο ταχύτητας με τεχνολογία ραντάρ

Για τυχόν αντιθέτως κινούμενα οχήματα, παροχή πιλοτικού συστήματος ανίχνευσης οχημάτων αντίθετης κίνησης

Δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου ασφαλούς στάθμευσης βαρέων οχημάτων στο Αερινό Μαγνησίας, Ο χώρος βρίσκεται στην τελική φάση κατασκευής και προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του καλοκαιριού.

Εκπαίδευση των αστυνομικών αρχών με θέμα την καλύτερη αστυνόμευση και τον έλεγχο των «ευφυών» ταχογράφων

Σημειώνεται ότι οι σήραγγες θα παραμείνουν κλειστές έως την Παρασκευή (12-05-2023), από ώρα 08:00 έως 20:00 λόγω εργασιών για τη συντήρηση των ηλεκτρονικών συστημάτων που βρίσκονται στο εσωτερικό τους.

Πηγή: pierianews.gr