Η Ολυμπία Οδός είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους ταξιδιώτες που θα αποδράσουν για τις διακοπές του Πάσχα. Ως ο κύριος οδικός άξονας της Ελλάδας για να φτάσει κανείς στα γραφικά τοπία της Βόρειας και Δυτικής Πελοποννήσου, η Ολυμπία Οδός αναμένει αυξημένη κυκλοφορία τη Μεγάλη Εβδομάδα.

H Ολυμπία Οδός παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να προσφέρει στους οδηγούς την καλύτερη δυνατή οδηγική εμπειρία, θέτοντας σε πλήρη ετοιμότητα το προσωπικό και τον εξοπλισμό του αυτοκινητοδρόμου για να εξασφαλίσει σε όλους ένα ασφαλές και άνετο ταξίδι.

Παράλληλα με την ισχυρή επιχειρησιακή κινητοποίηση, υπενθυμίζουμε στους οδηγούς μερικούς βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας:

  1. Ελέγξτε το όχημά σας (καύσιμα, λάδια, νερό/αντιψυκτικό, φώτα, φρένα, φλας και πίεση των ελαστικών).
  2. Ξεκουραστείτε καλά πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Για μεγάλες διαδρομές συνιστάται να κάνουμε μια στάση 15 λεπτών κάθε δύο ώρες.
  3. Ενημερωθείτε για τις κυκλοφοριακές και καιρικές συνθήκες από την υπηρεσία Πρόβλεψης Κυκλοφορίας και το widget της Ολυμπίας Οδού στο olympiaodos.gr και στο Olympia Odos app.
  4. Φορτίστε τον πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS και απολαύστε χιλιομετρική χρέωση.
  5. Απολαύστε διαφορετικά γεύματα στη διαδρομή σας. Στους ΣΕΑ της Ολυμπίας Οδού θα βρείτε καύσιμα, εστιατόρια και καφέ.
  6. Περιηγηθείτε στο Virtual Tour της Ολυμπίας Οδού και ανακαλύψτε τα αξιοθέατα της διαδρομής!
  7. Σε περίπτωση βλάβης του οχήματος ή άλλης έκτακτης ανάγκης, προστατευθείτε σε ασφαλές σημείο και επικοινωνήστε με τα Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας μέσω των SOS τηλεφώνων ή καλώντας το 1025 από το Olympia Odos app ή από το κινητό σας. Οι άνθρωποί μας είναι στο δρόμο 24/7 και θα έρθουν κοντά σας σε λίγα λεπτά.
  8. Οδηγείτε προσεχτικά σε περιοχές με εργοτάξια ή με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Θυμηθείτε: Σεβόμαστε τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης και την κρατάμε ανοικτή για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Για περισσότερες οδηγίες οδικής ασφάλειας αλλά και ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει στο δρόμο ακολουθήστε μας στα social media:

– Facebook @OlympiaOdosMotorway

– Instagram @olympiaodos_official

– X (Twitter) @OlympiaOdosSA

– Linked In Olympia Odos (Athens, Korinthos, Patra, Pyrgos motorway)

Πηγή: pierianews.gr