Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, στην κατασκήνωση που βρίσκεται στη Σιθωνία που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 20 κρούσματα, σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών, ενώ ξεκίνησε άμεσα και η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Λόγω των κρουσμάτων έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια-σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα και οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης δήλωσαν στο GRTimes πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. Επίσης, διαβεβαίωσαν πως τα μέτρα που τηρούνται κατά της διασποράς του ιού είναι από την πρώτη στιγμή αυστηρά.

Κρήτη: Πάνω από 30 κρούσματα σε παιδική κατασκήνωση

Την ίδια στιγμή, περισσότερα από 30 κρούσματα κοροναϊού έχουν εντοπιστεί σε παιδική κατασκήνωση στην Κρήτη, την ώρα που οι καταγγελίες γονέων ρίχνουν ευθύνες στους ιθύνοντες της κατασκήνωσης, ότι “έκρυβαν” αρχικά τα κρούσματα. Όπως έγινε γνωστό, η κατασκήνωση κλείνει προσωρινά. Θα ανοίξει ξανά στις 15 Ιουλίου και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, οι καταγγελίες έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και μετά το χθεσινό ρεπορτάζ του, πολλοί ήταν οι γονείς που θορυβήθηκαν, πήραν τα παιδιά τους από την κατασκήνωση και τα υπέβαλαν σε τεστ κοροναϊού, είτε self, είτε rapid, είτε μοριακό PCR.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στην κατασκήνωση για ελέγχους.

Τρία κρούσματα σε κατασκήνωση στο Καπανδρίτι

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής εντοπίστηκαν τρία κρούσματα σε παιδική κατασκήνωση και στο Καπανδρίτι.

Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία για να γίνουν τεστ σε όλα τα παιδιά και τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη κατασκήνωση με τα αποτελέσματα να αναμένονται σήμερα.

Πηγή: pierianews.gr