Αεροσκάφος συνετρίβη το πρωί της Κυριακής (6 Νοεμβρίου) στη λίμνη Βικτόρια της Τανζανίας ενώ επιχειρούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Μπουκόμπα.

Η Tanzanian Broadcasting Corporation (TBC) ανέφερε ότι 15 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής από το αεροσκάφος Precision Air, αλλά δεν είναι γνωστό πόσοι επιβάτες επέβαιναν στο αεροσκάφος ή αν υπήρξαν θύματα.

Η αστυνομία είπε ότι δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής για θύματα.

Ο περιφερειακός επίτροπος Άλμπερτ Σαλαμίλα διευκρίνισε πως 43 άνθρωποι, από τους οποίους 39 επιβάτες, οι δύο πιλότοι και δύο μέλη πληρώματος, επέβαιναν στην πτήση που είχε αναχωρήσει από το Νταρ ελ Σαλάμ, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, με προορισμό την Μπουκόμπα, μια πόλη στην όχθη της λίμνης, η οποία είναι η μεγαλύτερη της Αφρικής και από την οποία πηγάζει ο Νείλος.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουμε καταφέρει να σώσουμε 26 ανθρώπους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο», πρόσθεσε ο Σαλαμίλα, υπογραμμίζοντας πως «η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αεροπλάνο ήταν ένα ATR 42. Το μοντέλο αυτό κατασκευάζεται από τη γαλλοϊταλική εταιρεία ATR.

Βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν μεγάλο μέρος του αεροπλάνου να βρίσκεται κάτω από το νερό, ενώ οι διασώστες προσπαθούν να ανασύρουν επιζώντες. Συνεργεία επιχειρούν να βγάλουν το αεροπλάνο από το νερό με τη βοήθεια καλωδίων και γερανών.

Πηγή: pierianews.gr