Οι κάτοικοι απηύδησαν με την κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών στον δρόμο

«Οι κάτοικοι της παλιάς πόλης υποφέρουν πολύ από τον μαζικό τουρισμό και την κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών στον δρόμο», είπε το συμβούλιο. «Οι τουρίστες προσελκύουν επίσης πλανόδιους εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι με τη σειρά τους προκαλούν έγκλημα και ανασφάλεια. Ειδικά τη νύχτα, η ατμόσφαιρα μπορεί να γίνει ζοφερή».

Η εφημερίδα του Άμστερνταμ Het Parool χαρακτήρισε τα μέτρα «ιστορικά», σημειώνοντας ότι για δεκαετίες το Άμστερνταμ ήταν παγκοσμίως γνωστό ως η πόλη «όπου όλα ήταν δυνατά και όλα επιτρεπόμενα – συμπεριλαμβανομένου του καπνίσματος κάνναβης στο δρόμο».

Πιο πρόσφατα, ωστόσο, πρόσθεσε, ο «υπερτουρισμός» είχε καταστήσει το κέντρο της πόλης ανυπόφορο. Οι ξένοι τουρίστες και οι εγχώριοι επισκέπτες «κάνουν πολύ θόρυβο, ουρούν στο δρόμο, κάνουν εμετό και αντιμετωπίζουν τη συνοικία με τα κόκκινα φανάρια ως λούνα παρκ, όχι ως κατοικημένη περιοχή».

Σχεδόν ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο υποστηρίζει τα νέα μέτρα, ανέφεραν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία θα είναι ανοιχτά για διαβούλευση για έναν μήνα.

Πηγή: pierianews.gr