Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές πριν το Πάσχα έβαλε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ουσιαστικά έδωσε τέλος στη σχετική σεναριολογία περί εκλογών πριν το Πάσχα, καθώς ανέφερε ότι «έχουμε πλούσιο νομοθετικό έργο στις επόμενες εβδομάδες» κάνοντας λόγο για περίπου 10 νομοσχέδια που θα περάσουν από τη Βουλή.

Γεγονός που σημαίνει πως η Βουλή θα πρέπει να παραμείνει ανοικτή για τουλάχιστον κάποιες εβδομάδες ακόμη, άρα το σενάριο των εκλογών της 9ης Απριλίου θα πρέπει να θεωρείται ότι «κάηκε» οριστικά. Αυτή τη στιγμή επικρατέστερη ημερομηνία για την πραγματοποίηση των πρώτων εκλογών είναι η 21η Μάϊου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων με σεμνό τρόπο.

Ζήτησε επίσης, από όλους να είναι παρόντες στο δημόσιο διάλογο, αλλά με ενσυναισθηση, χωρίς κανένα συμψηφισμό ευθυνών, με ειλικρίνεια και αλήθεια, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Μέχρι τέλη της επόμενης εβδομάδας οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό.

Ως προς το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργήσει σε καμία περίπτωση την αίσθηση ότι το κάνει για να αλλάξει την ατζέντα.

Πηγή: pierianews.gr