Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 25 χρόνια από τότε που η Πριγκίπισσα Νταϊάνα βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι. Όταν σκοτώθηκε η Νταϊάνα στις 31 Αυγούστου 1997, ο πρίγκιπας Χάρι ήταν 12 ετών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Όπρα Γουίνφρι κατηγόρησε την οικογένειά του για «απόλυτη σιωπή» και «παραμέληση» όταν η Μέγκαν είχε αυτοκτονικές τάσεις, ισχυριζόμενος ότι ο πατέρας του Πρίγκιπας Κάρολος τον έκανε να «υποφέρει» ως παιδί, ενώ επέμεινε ότι κανείς δεν θα τον εκφοβίσει για να σιωπήσει, την ώρα που το παλάτι τους παγίδευσε, τους λεηλάτησε και τους εγκατέλειψε, όπως ανέφερε.

Σε μια σειρά από συνεντεύξεις στην Όπρα Γουίνφρεϊ ο Δούκας του Σάσεξ δήλωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του ένιωθαν εγκαταλειμμένοι από τους συγγενείς τους και ότι αυτός ήταν ένας από τους «κυριότερους λόγους» που οδήγησαν στην έξοδό τους από το παλάτι και από τη χώρα.

Η Μέγκαν παραλίγο να δώσει τέλος στη ζωή της. Δεν θα έπρεπε να φτάσει σε αυτό το σημείο

Κάνοντας ακόμα μία πλήρη μετωπική επίθεση εναντίον της οικογένειάς του, είπε:

«Σίγουρα τώρα κανείς δεν θα με εκφοβίσει για να σιωπήσω» είπε, προσθέτοντας:

«Νόμιζα ότι η οικογένειά μου θα με βοηθούσε, αλλά κάθε ζήτημα, αίτημα, προειδοποίηση, ό, τι κι αν κάναμε, απαντήθηκε με απόλυτη σιωπή, απόλυτη παραμέληση. Περάσαμε τέσσερα χρόνια προσπαθώντας να το κάνουμε να λειτουργήσει. Κάναμε ό, τι μπορούσαμε για να μείνουμε εκεί, να συνεχίσουμε με το ρόλο μας και να κάνουμε τη δουλειά μας. Αλλά η Μέγκαν δυσκολευόταν πολύ».

«Ένιωθε αυτό το αίσθημα ότι παγιδεύτηκε μέσα στην οικογένεια, και δεν υπήρχε επιλογή να φύγει. Τελικά όταν πήρα αυτήν την απόφαση για την οικογένειά μου, μου είπαν “Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό”. Δηλαδή, πόσο κακό πρέπει να μου κάνουν μέχρι να μου επιτραπεί να αποχωρήσω;”. Η Μέγκαν παραλίγο να δώσει τέλος στη ζωή της. Δεν θα έπρεπε να φτάσει σε αυτό το σημείο».

«Δεν θέλω να ζω»

Ο Χάρι περιέγραψε πώς η σύζυγός του του είπε για πρώτη φορά ότι ήθελε να αυτοκτονήσει, ενώ ήταν έξι μήνες έγκυος με τον Άρτσι, στο δρόμο προς το Royal Albert Hall στο Λονδίνο τον Ιανουάριο του 2019, και του μίλησε για το πώς θα έδινε τέλος στη ζωή της.

Ο Χάρι είπε ότι του θύμισε τις τελευταίες εβδομάδες της μητέρας του το 1997, λέγοντας ότι ήταν όταν ήταν 13 ετών και ακολουθούσε το φέρετρο της μητέρας του όταν σκέφτηκε για πρώτη φορά: “Δεν θέλω να ζω”.

Είπε: «Η Μέγκαν αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μου τις αυτοκτονικές σκέψεις της και το πώς θα τελείωνε τη ζωή της”, προσθέτοντας ότι αργότερα άλλαξε γνώμη επειδή δεν ήθελε ο Χάρι να χάσει “μια άλλη γυναίκα στη ζωή του».

Ο Δούκας είπε ότι «η ιστορία επαναλαμβανόταν», επειδή η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν με τον Ντόντι Αλ Φαγέντ- ο οποίος ήταν Αιγύπτιος- όταν πέθανε το 1997, λέγοντας ότι υπήρχε πραγματικός φόβος ότι θα χάσει και τη Μέγκαν.

«Σκότωσαν τη μητέρα μου επειδή είχε σχέση με κάποιον που δεν ήταν λευκός»

«Η μητέρα μου κυνηγήθηκε μέχρι το θάνατό της ενώ ήταν σε σχέση με κάποιον που δεν ήταν λευκός. Και τώρα δείτε τι συνέβη. Θα ήταν δραματικό να χάσω άλλη μια γυναίκα στη ζωή μου. Σαν να μεγαλώνει η λίστα».

Ο Δούκας ομολόγησε ακόμα ότι κατέφυγε στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά για να αντιμετωπίσει το θάνατο της μητέρας του, λέγοντας ότι το να βρίσκεται στο Λονδίνο είναι “σκανδάλη” για το “άγχος” του, και περιγράφει πώς εξακολουθεί να στοιχειώνεται από τον “ήχο των οπλών του αλόγου” την ώρα που περνούσε το φέρετρο της μητέρας του.

Η επίθεση στον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο

Ο Χάρι κατηγόρησε ακόμα τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο και τον τρόπο που εκείνος τους μεγάλωσε .

«Ο πατέρας μου μου έλεγε όταν ήμουν μικρός, έλεγε και σε μένα και στον Γουίλιαμ: “Λοιπόν, ήταν έτσι για μένα, έτσι θα είναι και για σένα”. Αυτό δεν έχει νόημα. Ακριβώς επειδή εσύ υπέφερες, δεν σημαίνει ότι και τα παιδιά σου πρέπει να υποφέρουν. Στην πραγματικότητα, το αντίθετο. Εάν υπέφερες, κάνε ό,τι μπορείς για να βεβαιωθείς ότι οποιεσδήποτε αρνητικές εμπειρίες κι αν είχες, θα κάνεις το σωστό για τα παιδιά σου».

Δεν μετανιώνει που πήγε στο Λος Άντζελες

Ο Χάρι επέμεινε ότι “δεν μετανιώνει” για την απόφασή του να μεταναστεύσει στο Λος Άντζελες, αναφέροντας ότι πιστεύει ότι η Νταϊάνα “με βοήθησε να έρθω εδώ” και ότι “η επιμονή της Μέγκαν να κάνω ψυχοθεραπεία με βοήθησε να μπορώ να αναλάβω οτιδήποτε”, ακόμα και το να συμφιλιωθώ με την οικογένειά μου.

Πηγή: pierianews.gr