Δύο σοροί εντοπίστηκαν το Σάββατο σε σακούλα στα Κουφονήσια, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας:

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από ιδιώτη, η Λιμενική Αρχή Νάξου για την ύπαρξη δύο σορών σε προχωρημένη σήψη, να επιπλέουν στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Φυκιό Κάτω Κουφονησίου.

Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου με τη συνδρομή τοπικών λαντζών μετέφεραν τις σορούς στην ακτή και στη συνέχεια παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου. Από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι η μία σορός ανήκει σε ενήλικα άνθρωπό ενώ η δεύτερη μικρότερη σε μέγεθος, παραμένει αδιευκρίνιστου είδους.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Νεκροτομείο Πειραιά».

Νωρίτερα, οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως πρόκειται για μια σορό απροσδιόριστης ηλικίας και φύλου, σε προχωρημένη σήψη η οποία εντοπίστηκε κοντά στην παραλία Φυκιό, στο κάτω Κουφονήσι.

Λίγο αργότερα, πληροφορίες ανέφεραν πως μπορεί να πρόκειται για δύο πτώματα, καθώς ήταν τόσο προχωρημένη η σήψη που κανείς με την πρώτη ματιά δεν θα μπορούσε να αποφανθεί αν είναι ένα ή περισσότερα.

Τελικά, οι Αρχές φαίνεται από τον αριθμό των άκρων, να καταλήγουν πως πρόκειται για δυο σορούς, η μία από τις οποίες ανήκει σε άνθρωπο. Η δεύτερη δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ανήκει σε άνθρωπο ή σε κάποιο ζώο.

Ο εντοπισμός του μακάβριου ευρήματος έγινε σύμφωνα με πληροφορίες από τον πλοίαρχο μίας θαλαμηγού που ειδοποίησε τις Αρχές και άνδρες του Λιμεναρχείου Νάξου έσπευσαν αμέσως στην περιοχή που τους υπέδειξε.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η μεταφορά στο νοσοκομείο της Νάξου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, από την οποία ο ιατροδικαστής θα αποφανθεί και για τον αριθμό των πτωμάτων.

Οι σοροί αναμένεται να μεταφερθούν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά.

Πηγή: pierianews.gr