Σε θρίλερ εξελίσσεται η μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων, όπου συζητείται η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα σχετικά με την πανδημία και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η περαιτέρω μετάδοση του κοροναϊού.

Πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, αναφέρουν ότι οι επιστήμονες συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο επιβολής γενικού, καθολικού lockdown στην Αττική, δηλαδή να κλείσει η αγορά αλλά και τα σχολεία. Παραμένει αδιευκρίνιστο, εάν αυτή η συζήτηση αφορά και στα δημοτικά σχολεία. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» η απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 6 το απόγευμα και έως τις 5 το πρωί, στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Επιτροπή φαίνεται πως υπάρχει διχογνωμία για δύο ζητήματα, πρώτον τη λειτουργία των σχολείων και δεύτερον τη λειτουργία του λιανεμπορίου στις “κόκκινες” περιοχές, καθώς ακούγονται φωνές τόσο για το κλείσιμο των σχολείων όσο και για την παύση κάθε λειτουργίας του λιανεμπορίου, δηλαδή τόσο του click away όσο και του click inside.

Πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα πως φαίνεται ότι έχει οριστικοποιηθεί η εισήγηση για επιβολή σκληρού lockdown στην Πάτρα και την Χαλκίδα, αλλά και τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, δεδομένης της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στις πόλεις αυτές.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, επειδή η συνεδρίαση της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, η προγραμματισμένη για τις 18:00 ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά θα καθυστερήσει και θα ξεκινήσει, όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση των ειδικών.

enikos.gr

Πηγή: pierianews.gr