Το τσουχτερό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ επέβαλαν χθες Κυριακή, αστυνομικοί του Τμήματος Λάρισας στον προϊστάμενο ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου για μη τήρηση των προληπτικών μέτρων κατά του κοροναϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ», αστυνομικοί του ΑΤ Λάρισας κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν χθες το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό, την ώρα της θείας λειτουργίας, στον γυναικωνίτη διαπίστωσαν ότι υπήρχε αριθμός πιστών που δεν φορούσε τις μάσκες προστασίας.

Ο έλεγχος των αστυνομικών έγινε μετά από καταγγελίες πολιτών, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ» – δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται η παραβίαση των μέτρων, αφού και την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην ίδια εκκλησία και μάλιστα έγιναν συστάσεις από αστυνομικούς.

Παρά μάλιστα τις συστάσεις του μητροπολίτη Λάρισας σεβ. Ιερώνυμου στην ιερατική σύναξη της 11ης Φεβρουαρίου, να τηρούνται από όλους τους ιερείς τα μέτρα προστασίας στις λειτουργίες έως ότου αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Μετά και τη νέα καταγγελία χθες, αστυνομικοί του ΑΤ Λάρισας μετέβησαν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου για να διαπιστώσουν ότι εντός του ναού, αλλά κυρίως στον γυναικωνίτη, υπήρχαν πιστοί οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκετ.

Έτσι, με την ολοκλήρωση της Λειτουργίας, στον προϊστάμενο ιερέα του ναού και φέροντα την ευθύνη τήρησης των μέτρων πρόληψης της διασποράς του κοροναϊού, βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Πηγή: pierianews.gr