Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του Qatar Gate αλλά και τα όσα υποστήριξε στις Αρχές ο σύντροφος της Εύας ΚαϊλήΦραντσέσκο Τζόρτζι, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η βελγική εφημερίδα Le Soir.

«Μου ζήτησε αρκετές φορές να σταματήσω γιατί την έθετα σε κίνδυνο».

Με τη σειρά της, η Εύα Καϊλή φέρεται να δήλωσε στις Αρχές πως αισθάνεται εξαπατημένη.

«Δεν μου άρεσε ο τρόπος που εμπιστευόταν τυφλά τον Αντόνιο (σ.σ. τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι)» φέρεται να κατέθεσε η Εύα Καϊλή, λέγοντας παράλληλα ότι προσπάθησε να διαχωρίσει τη δουλειά της από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι και να πάρει αποστάσεις από τον Παντσέρι.

«Ιδιαίτερα αφότου ο Παντσέρι άφησε μια βαλίτσα στο σπίτι. Δεν είδα το περιεχόμενο  αλλά ήξερα τι ήταν, τι υπήρχε μέσα» είπε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Ερωτηθείσα για τα χρήματα, είπε πως δεν είχε σκεφτεί ποτέ την προέλευση των χρημάτων αλλά είχε σκεφτεί ότι ενδεχομένως επρόκειτο για ποσά που είχαν δοθεί από κυβερνήσεις στον κ. Παντσέρι για να πραγματοποιήσει ανθρωπιστικές δράσεις.

«Βρίσκομαι σε ένα σημείο όπου δεν αναγνωρίζω πλέον κανέναν. Ούτε τον ίδιο μου τον σύντροφο» είπε η Εύα Καϊλή, εμφανώς αναστατωμένη.

Τα τρία βασικά ερωτήματα

Παράλληλα, η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα (28/12) ότι οι αστυνομικοί που ανέκριναν την Εύα Καϊλή της ζήτησαν να απαντήσει σε τρία βασικά ερωτήματα: σε ποιον ανήκαν τα χρήματα, γιατί ήταν στο σπίτι της και γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να τα απομακρύνει όταν έμαθε για τη σύλληψη του συντρόφου της.

Η ίδια η κ. Καϊλή φέρεται να απάντησε πως όταν συνελήφθη ο Φραντσέσκο Τζόρτζι μπήκε στο γραφείο του και άρχισε να ψάχνει.

Το δημοσίευμα της La Repubblica

Βρήκε τη βαλίτσα με τα χρήματα, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο.

«Τηλεφώνησα στον πατέρα μου, ο οποίος ήταν με την κόρη μου. Του ζήτησα να έρθει να πάρει τη βαλίτσα. Ήταν μια βαλίτσα από τον Παντσέρι, που φύλαγε ο σύντροφός μου. Ήξερα ότι ο πατέρας μου θα ήταν με την κόρη μου γιατί είχα βάλει μπιμπερό στη βαλίτσα».

«Στην αρχή προσπάθησα να καλέσω τον Παντσέρι αλλά δεν τον βρήκα οπότε προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Μαρκ Ταραμπέλα και τη Μαρία Αρένα. Δεν γνώριζαν γιατί δεν απαντούσε ο Παντσέρι» φέρεται να είπε, επίσης, η κ. Καϊλή.

Την ίδια ώρα, είπε στις Αρχές ότι άνοιξε τόσο τη βαλίτσα όσο και το χρηματοκιβώτιο, καθώς γνώριζε ότι ο Τζόρτζι φύλαγε κάτι για το πρώην αφεντικό του.

O Τζόρτζι «έκαψε» τον Παντσέρι

Όπως μεταδίδει η Le Soir, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, που δήλωσε ανακουφισμένος μετά από την ομολογία του, είπε πως όλα ξεκίνησαν το 2018.

Τότε, ο Παντσέρι ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου και ο τότε επικεφαλής της Εθνικής Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και νυν υπουργός Εργασίας του Κατάρ Αλί Μπεν Σαμίχ Αλ Μαρί «κατέβασε» την ιδέα για το lobbying στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Παντσέρι συμφώνησε να εργαστεί για τους Καταριανούς, όπως υποστήριξε ο σύντροφος της Εύας Καϊλή.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική αποκάλυψη, καθώς επιβεβαιώνει ότι ο Παντσέρι μπήκε στο… μισθολόγιο των Καταριανών ενώ ήταν ακόμη ευρωβουλευτής.

Η «συνεργασία» αυτή φέρεται να ξεκίνησε στις αρχές του 2019.

Τα ποσά ανταμοιβής, τα οποία ο Τζόρτζι είπε ότι δεν θυμάται επακριβώς, είχαν «κλειδώσει» και οι πληρωμές γίνονταν με μετρητά.

Ο ίδιος αποκάλυψε, επίσης, ότι η αντίστοιχη συμφωνία με το Μαρόκο ξεκίνησε μετά το 2019.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θα λάμβαναν 50.000 ευρώ για να μπλοκάρουν αποφάσεις κατά της χώρας.

Ο Τζόρτζι μίλησε και για τον Μαροκινό πρέσβη στην Πολωνία, Abderrahim Atmoun, ο οποίος είχε το παρατσούκλι «ο φίλος του Μαρόκο» και φέρεται να εμπλέκεται ενεργά στην υπόθεση.

Πηγή: pierianews.gr