Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα της «Ψηφιακής Μέριμνας» για να υποβάλλουν την αίτηση τους οι δικαιούχοι για την απόκτηση voucher 200 ευρώ για δωρεάν τάμπλετ, λάπτοπ ή desktop. Οι δικαιούχοι του Γ΄κύκλου του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους στην ιστοσελίδα www.digital-access.gov.gr

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής-επιχορήγησης δικαιούχων στον τρίτο κύκλο του Προγράμματος ξεκίνησε στις 7 Σεπτεμβρίου, και λήγει στις 15 Οκτωβρίου 2021.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ο Γ΄κύκλος του προγράμματος απευθύνεται σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και οικογένειες εξαρτώμενων τέκνων με αναπηρία, οι οποίες ταυτόχρονα είναι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020 στις Β’ και Γ’ εισοδηματικές κατηγορίες (ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα από 6.001 έως 15.000 ευρώ).

Όπως συνέβη και στους πρώτους δύο κύκλους του προγράμματος, οι δικαιούχοι του Γ’ κύκλου θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο το οποίο έχει γεννηθεί κατά τα ημερολογιακά έτη 1996 έως και 2016 και πληροί τους όρους επιλεξιμότητας ως προς τη φοίτηση σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Οι δικαιούχοι του τρίτου κύκλου θα λάβουν την επιταγή ή τις επιταγές τους μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος, καθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο το οποίο δήλωσαν στην αίτηση τους, με την προϋπόθεση ότι η αίτηση θα έχει εγκριθεί. Οι επιταγές μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και τη 1 Νοεμβρίου 2021 για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.digital-access.gov.gr

Πηγή: pierianews.gr