Ξεκίνησε το Σάββατο 16/1 η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού άνω των 85 ετών σε όλα τα νοσοκομεία της επικράτειας.

Στον “Ευαγγελισμό” η πρώτη ηλικιωμένη που εμβολιάστηκε είναι η 91χρονη κυρία Κασσιανή, η οποία μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ εξέφρασε την ανακούφιση και την αισιοδοξία της: “Το περιμέναμε το εμβόλιο, πως και πως. Αλίμονο, να σωθεί ο κόσμος”.

“Εύχομαι όλος ο κόσμος που θα έρθει να είναι όλοι καλά” είπε νωρίτερα η γυναίκα στη νοσηλεύτρια που της έκανε το εμβόλιο.

Τον εμβολιασμό των πολιτών στον νομό Ημαθίας άνοιξε ο κύριος Χρήστος 91 ετών, που ήρθε στο ραντεβού του με το χαμόγελο, με αυτοπεποίθηση και κυρίως με όρεξη για ζωή. Μαθημένος στα δύσκολα, δεν τον φόβισε καθόλου ο χιονιάς και όπως μας εκμυστηρεύτηκε, δεν πέρασε από το μυαλό του να αναβάλλει το ραντεβού του, αντιθέτως ανυπομονούσε να κάνει το εμβόλιο.

Από τον Ψηλορείτη στο νοσοκομείο για να εμβολιαστεί

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου εμβολιάστηκε και ένας άνδρας 100 χρονών στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Πρόκειται για τον Ανδρόνικο Πανταλό από τον Ψηλορείτη ο οποίος ήταν από τους πρώτους που συμμετείχαν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Ο ίδιος εμφανίστηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με την κόρη του και εμβολιάστηκε.

Πηγή: pierianews.gr