Ο τελευταίος μήνας της χρονιάς έρχεται με δώρα για κάποιους και ανατροπές για άλλους. Διαβάστε τις προβλέψεις του Κώστα Λεφάκη για το Δεκέμβριο του 2020.

ΚΡΙΟΣ

21 Μαρτίου – 20 Απριλίου

Προσπαθήστε να μη χάσετε τον έλεγχο των επαγγελματικών και των οικονομικών σας, γιατί όλα εξαρτώνται από τη σωστή εκτίμηση των περιστάσεων. Είναι αλήθεια πως τα οικονομικά σας, κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική εικόνα παρουσιάζουν. Φερθείτε, λοιπόν, συντηρητικά και ευέλικτα, αν θέλετε η χρονιά που έρχεται να συμβάλει στη γενική σας πρόοδο. Προσέξτε, επίσης, τη συμπεριφορά σας τις εορταστικές ημέρες προς ανθρώπους του άμεσου περιβάλλοντός σας, καθώς, παρ’ όλη τη φιλικότητα που δείχνουν, ίσως έχουν ανταγωνιστικές διαθέσεις. Βρίσκεστε σε μια περίοδο που η επιθετικότητα των άλλων μπορεί να έχει αντίκτυπο στην επιτυχία των σχεδίων σας, πράγμα ζωτικό για εσάς.

ΤΑΥΡΟΣ

21 Απριλίου – 21 Μαΐου

ΔΙΔΥΜΟΙ

22 Μαΐου – 21 Ιουνίου

Πριν τελειώσει η χρονιά αυτή, τα αισθηματικά σας σας προετοιμάζουν για νέες εντάσεις. Οι ανάγκες σας αυτόν το μήνα δεν είναι ερωτικές, αλλά νιώθετε πολύ έντονη ανασφάλεια απέναντι στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Θα ήταν καλύτερα να απομακρυνθείτε από αυτά που σας καταπιέζουν και μην ξεγελάτε τον εαυτό σας με απόπειρες σχέσεων που ξέρετε από πριν ότι, τελικά, δεν θα οδηγήσουν πουθενά. Αλλαγές σημαντικές θα υπάρξουν στην εργασία σας αλλά και στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα επαγγελματικά σας, πράγμα που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε ένα καινούριο ξεκίνημα ή τουλάχιστον να μην επαναλάβετε τα ίδια λάθη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου

ΛΕΩΝ

23 Ιουλίου – 23 Αυγούστου

Τον τελευταίο μήνα του έτους βρίσκεστε σε υπερένταση, παρά το γεγονός ότι κάποια θέματα βαίνουν προς όφελός σας, τόσο στον οικονομικό όσο και στον αισθηματικό τομέα. Φροντίστε να δραστηριοποιηθείτε όσο πιο έξυπνα μπορείτε για να αξιοποιήσετε τις προσπάθειες που έχετε κάνει μέχρι τώρα, ώστε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματά σας. Κυρίως αποφύγετε αντιθέσεις με ανθρώπους του εργασιακού και γενικότερα του άμεσου περιβάλλοντός σας και αποφασίστε μετά από μεγάλη προσοχή και σκέψη για μια επαγγελματική πρόταση ή συμφωνία, ώστε να μη μετανιώσετε αργότερα για τις ευθύνες που θα αναλάβετε ή τους όρους που θα σας τεθούν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

24 Αυγούστου – 23 Σεπτεμβρίου

Ο Δεκέμβριος είναι αρκετά καλύτερος και με πιο θετικά αποτελέσματα σε τομείς που σας ενδιαφέρουν. Μια καινούρια ή κάπως ιδιόρρυθμη γνωριμία θα σας κουράσει όμως, γιατί θα πρέπει να αναρωτηθείτε για πράγματα που δεν είχατε ή δεν θέλατε να σκεφτείτε. Αποφύγετε τις σπασμωδικές αντιδράσεις και τις υπερβολές στον αισθηματικό τομέα γιατί δεν θα σας οδηγήσουν πουθενά και θα βάλουν τη σχέση σας σε κίνδυνο ρήξης, για την οποία δεν είστε ακόμη έτοιμοι. Φροντίστε τα οικονομικά σας, που βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο, και προνοήστε για το μέλλον. Δημιουργήστε από τώρα σίγουρα βάσεις και μην κάνετε τίποτα ριψοκίνδυνο όπως αγοροπωλησίες ή λανθασμένες επενδύσεις. Οι εορταστικές ημέρες προβλέπονται διαφορετικές, αλλά όχι άσχημες.

ΖΥΓΟΣ

24 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου.

Ο μήνας αυτός προσφέρεται για να επανασυνδεθείτε με τους φίλους σας που έχουν ίσως απομακρυνθεί με τον καιρό, να διαφοροποιήσετε κάπως  τις συνθήκες της καθημερινότητάς σας, να συζητήσετε για τα προβλήματά σας με τους κατάλληλους ανθρώπους και -γιατί όχι- για να εκτονωθείτε. Κυρίως πρέπει να προσαρμοστείτε στις αλλαγές που έφεραν στη ζωή σας τα μέτρα και οι περιορισμοί και να καταλάβετε τον καθοριστικό χαρακτήρα αυτής της περιόδου για τα μελλοντικά γεγονότα. Ασχοληθείτε με τα οικονομικά σας που περνούν και αυτά μεταβατική περίοδο και μην κάνετε τίποτα ριψοκίνδυνο, γιατί το μόνο που μπορεί να σας προφυλάξει αυτή την εποχή είναι η συντηρητική τακτική.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

23 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου

Ο μόνος τρόπος για να νιώσετε συνεπείς με τον εαυτό σας αυτό το διάστημα είναι να κάνετε νέα σχέδια για την επαγγελματική σας πρόοδο, χωρίς να παραμελείτε τα οικονομικά που, τελευταία, βρίσκονται σε ασαφή κατάσταση. Φανείτε συντηρητικοί στις πρακτικές σας ανάγκες, μην αφήνετε εκκρεμότητες πάσης φύσεως και κυρίως μην ξοδεύετε χρήματα άσκοπα, καθώς η εορταστική περίοδος προσφέρεται, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, αρκετά για σπατάλες. Ακόμη, αποφύγετε αντιθέσεις στο περιβάλλον της εργασίας σας και μην είστε εύθικτοι και απότομοι με τους ανθρώπους που αγαπάτε, καθώς έχετε μεγάλη ανάγκη από τρυφερότητα. Τέλος, μη βιαστείτε να πείσετε τον εαυτό σας ότι μια καινούρια γνωριμία μπορεί να σας χαρίσει την ένταση που επιθυμείτε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

23 Νοεμβρίου – 22 Δεκεμβρίου

Αυτόν το μήνα βρίσκεστε σε υπερένταση, αυτό όμως οφείλεται στην αναμονή θετικών αλλαγών στον επαγγελματικό και τον προσωπικό τομέα, που επιφυλάσσει στην πορεία του ο Δεκέμβριος για εσάς. Σκεφτείτε πολύ γύρω από τις προσωπικές σας ανάγκες και μην ξεκινήσετε κάποια αισθηματική σχέση, αν δεν είστε σίγουροι ότι έχετε απόλυτη επίγνωση για το τι μπορεί να σας προσφέρει ο άνθρωπος που σας ενδιαφέρει. Ακόμη, μην είστε ευερέθιστοι με τους φίλους σας. Μην ξεχνάτε ότι έχουν και αυτοί έννοιες. Θα ήταν, επίσης, σκόπιμο να μην παραμελήσετε τα οικονομικά σας, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να σπαταλήσετε χρήματα που θα σας χρειαστούν σύντομα. Η έκλειψη ηλίου στο ζώδιό σας στα μέσα του μήνα επηρεάζει την κρίση και τις αποφάσεις σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

23 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Ο τελευταίος μήνας του 2020 σας κρατά σε αβεβαιότητα, που μπορεί να οδηγήσει σε έντονη δραστηριότητα αλλά και σε οριστική ρήξη με συνεργάτες ή γενικότερα ανθρώπους του κοντινού σας περιβάλλοντος. Μπορεί, επίσης, να αντιμετωπίσετε επαγγελματικές δυσκολίες και καθυστερήσεις ή να χρειαστεί να αναβάλετε ένα ξεκίνημα που έχει μεγάλη σημασία για εσάς. Η έκλειψη ηλίου σε νέα σελήνη στον Τοξότη θα σας αναγκάσει να πλησιάσετε ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν στα καινούρια σας ενδιαφέροντα. Μην ξεχνάτε, όμως, και εκείνους που στάθηκαν δίπλα σας στο παρελθόν και μην απορρίπτετε τις απόψεις τους. Στα αισθηματικά σας τα πράγματα συνεχίζουν να σας προβληματίζουν, αλλά οι πρώτοι μήνες του 2021 διαφαίνονται σαφώς πιο ενδιαφέροντες σε αυτόν τον τομέα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

21 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου

Λίγο πριν από το τέλος του 2020 οι περισσότεροι από εσάς αρχίζετε να συνειδητοποιείτε πως οι αλλαγές που έγιναν στη ζωή σας είναι τελικά κάτι που χρειαζόσασταν, ώστε να οδηγηθείτε σε καινούριους, πιο ωφέλιμους δρόμους. Αυτόν το μήνα υποδέχεστε στο ζώδιό σας τον Δία και τον Κρόνο, οι οποίοι θα επηρεάσουν σταδιακά και μεσοπρόθεσμα την καθημερινότητά σας σε όλους τους τομείς. Ο Δεκέμβριος δεν προσφέρεται για καινούρια σχέδια, ούτε για αλλαγές στην εργασία ή το πρόγραμμά σας, ώστε να καταφέρετε να περιορίσετε το άγχος σας. Στον οικονομικό τομέα, η κατάσταση βελτιώνεται σταδιακά, αλλά εσείς δεν έχετε διάθεση να ασχοληθείτε σοβαρά για να βρείτε την άκρη που θα οδηγήσει στην ανασυγκρότηση. Αισθηματικά, προβλέπεται μια εντυπωσιακή γνωριμία, χωρίς όμως μεγάλη διάρκεια.

ΙΧΘΕΙΣ

20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Ο μήνας αυτός είναι κατάλληλος για να δραστηριοποιηθείτε επαγγελματικά και κοινωνικά, αρκεί να ελέγχετε τον δυναμισμό σας ώστε να μη σας φέρει αντιμέτωπους με ανθρώπους που είναι χρήσιμοι στην πρόοδο σας, και να προγραμματίζετε τον χρόνο σας για να μην σπαταλήσετε άδικα την ενεργητικότητά σας. Πάντως η δραστηριότητα είναι που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα ψυχολογικά σας προβλήματα, που αυτή τη στιγμή σας ωθούν σε περίεργες αλλαγές. Ασχοληθείτε με τα οικονομικά σας, τυχόν νομικά ή θέματα σε σχέση με την εργασία ή τις σπουδές σας και μάθετε να περιμένετε την κατάλληλη στιγμή για να επιβάλετε τις απόψεις σας στους άλλους. Φροντίστε να περάσετε τις εορταστικές ημέρες σε γνώριμο και ασφαλές για την ψυχολογία σας περιβάλλον.

elle.gr

Πηγή: pierianews.gr