Δραματική προειδοποίηση για την εκκένωση περιοχών στη Φλόριντα ενόψει του τυφώνα Μίλτον

Δραματική προειδοποίηση για την εκκένωση περιοχών στη Φλόριντα ενόψει του τυφώνα Μίλτον

Δραματικές προειδοποιήσεις απηύθυναν οι αρχές της Φλόριντα ενόψει του φονικού τυφώνα Μίλτον, καθώς εκατομμύρια πολίτες σε διάφορες περιοχές της πολιτείας βρίσκονται σε αγώνα ενάντια στον χρόνο για να εκκενώσουν τις περιοχές που αναμένονται να πληγούν από την καταιγίδα. Ιδιαίτερα, η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, ανεβάζει τους τόνους προειδοποιώντας ότι όσοι αποφασίσουν να παραμείνουν θα κινδυνεύσουν σοβαρά. «Αν μείνεις στο σπίτι, είναι σαν να βρίσκεσαι σε φέρετρο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο τυφώνας Μίλτον φτάνει με ταχύτητα ανέμων 160 μιλίων/ώρα και χαρακτηρίζεται από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) ως κατηγορίας 5. Η προετοιμασία για την καταιγίδα έχει προκαλέσει ανησυχία, με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να τονίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν άμεσα. Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει και πλημμύρες έχουν ήδη αρχίσει να παρατηρούνται.

Η Γενική Εισαγγελέας της Φλόριντα, Άσλεϊ Μούντι, προειδοποίησε ότι όσοι αγνοήσουν τις εντολές εκκένωσης θα θέσουν τη ζωή τους σε μεγάλο κίνδυνο, ακόμη και υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να γράψουν το όνομά τους στο χέρι τους για να διευκολυνθεί η ταυτοποίηση σε περίπτωση που χρειαστεί.

Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται σε κίνδυνο στην κεντρική και νότια Φλόριντα, με ειδήσεις για πιθανές εκδηλώσεις ανεμοστρόβιλων μέσα στην ημέρα, γεγονός που εντείνει περαιτέρω την ανησυχία. Οι αρχές δημοσιεύουν έντονες προειδοποιήσεις μέσω των ΜΜΕ, υποδεικνύοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Πηγή: documentonews.gr