Η Ανάγκη Δημιουργίας Μιας Μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης για την Επικοινωνία του Μέλλοντος

Η Ανάγκη Δημιουργίας Μιας Μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης για την Επικοινωνία του Μέλλοντος

Σε περιόδους κρίσεων, λέγεται ότι οι λαοί γίνονται πιο σοφοί, καθώς μέσα από τις δυσκολίες έχουν την ευκαιρία να ωριμάσουν, να αναγνωρίσουν τα λάθη τους και να ξαναγεννηθούν με νέα ορμή και προοπτική. Αυτή τη στιγμή, στην ευρύτερη προοδευτική οικογένεια, έχουμε την υποχρέωση να σχεδιάσουμε το μέλλον μας, στοχεύοντας σε ένα πολιτικό ρεύμα που έχει προσφέρει λαμπρές στιγμές στη σύγχρονη ελληνική δημοκρατία.

Η σημερινή ευθύνη είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Ερχόμαστε από μακριά και επιδιώκουμε να προχωρήσουμε ακόμη πιο μπροστά, κρατώντας τις θεμελιώδεις αρχές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι δεν αρκεί απλώς να νικήσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά πρέπει να πείσουμε ότι διαθέτουμε ένα ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό σχέδιο προοδευτικής διακυβέρνησης. Ένα σχέδιο που θα αποτίει φόρο τιμής στις μετασχηματιστικές αλλαγές που είχαν επιτευχθεί με την εκλογική νίκη του 1981, ιδρύοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο.

Αυτή η προοπτική δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα με ένα κόμμα που απλώς θα διατηρεί ένα ποσοστό 13% ή 15%, ούτε με το ΠΑΣΟΚ να μετατραπεί σε κυβερνητικό δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει να προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που θα απελευθερώσει τη χώρα από την τρέχουσα κυβέρνηση. Αυτό απαιτεί ταυτόχρονα συγκλίσεις και συγκρούσεις, ιδεολογικές μάχες και προγραμματικές εμβαθύνσεις.

Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μεγάλο μέσα από τις συγκρούσεις. Έχει επιλέξει τους συμμάχους του και αντιθέτως, τους αντιπάλους του. Αυτή η κινηματική διάσταση είναι αναγκαία για τη σύγκρουση με τα κατεστημένα οικονομικά, πολιτικά και ιδεολογικά. Είναι καιρός να επανέλθει η πολιτική σε αυτόν τον τόπο, συνοδευόμενη από σοβαρότητα και ξεκάθαρους ιδεολογικούς στόχους για τη νέα εποχή.

Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης θα απομακρυνθούν από την εξουσία μόνο όταν θα υπάρχει απέναντί τους μια μεγάλη παράταξη και ένα ισχυρό κίνημα εξουσίας με πρόγραμμα και αξιόπιστα πρόσωπα. Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζω αυτή την ακριβή άποψη διεκδικώντας την ψήφο των προοδευτικών πολιτών, με σαφή διαχωριστικά σημεία από τους άλλους υποψηφίους.

Μια πρώτη νίκη για το ΠΑΣΟΚ θα είναι η μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου. Αυτές οι εκλογές αφορούν όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες που επιθυμούν την αναβίωση του κράτους δικαίου, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της φροντίδας για τους αδύναμους. Είναι μια ιδρυτική πράξη για τη στήριξη της μεγάλης προοδευτικής παράταξης που χρειάζεται ο τόπος, με το ΠΑΣΟΚ να είναι ο καταλύτης για την γέννησή της.

Πηγή: documentonews.gr