Αυξανόμενη Στρατιωτική Ένταση στη Μέση Ανατολή με Βομβαρδισμούς από το Ισραήλ

Αυξανόμενη Στρατιωτική Ένταση στη Μέση Ανατολή με Βομβαρδισμούς από το Ισραήλ

Η ένταση στη Μέση Ανατολή αυξάνεται δραματικά, με αναφορές για ισχυρούς βομβαρδισμούς από το Ισραήλ κατά της Βηρυτού και της Γάζας το βράδυ του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας. Υπάρχουν επίσης ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που αναφέρουν επιθέσεις και στη Συρία. Νωρίτερα, έγιναν γνωστές πληροφορίες σχετικά με την επίθεση του Ιράν, κατά την οποία εκτοξεύτηκαν περίπου 200 βαλλιστικοί πύραυλοι, με τις ισραηλινές δυνάμεις να σχεδιάζουν αντίποινα σε στόχους στη Γάζα, τον Λίβανο και το Ιράν.

Σύμφωνα με το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, τουλάχιστον πέντε ισραηλινοί βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν σε νοτιοδυτικές περιοχές της Βηρυτού, με τέσσερις από αυτούς να περιγράφονται ως «πολύ σφοδροί». Από το σημείο ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις και καπνός υψωνόταν ψηλά, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης, ενώ αναφέρθηκε ότι ισραηλινα drones πετούσαν σε χαμηλό ύψος.

Ο ισραηλινός στρατός είχε εκδώσει οδηγίες στους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών να απομακρυνθούν άμεσα, σύμφωνα με ανάρτηση στις κοινωνικές δικτύωσης. Οι οδηγίες αυτές φαίνεται να σχετίζονται με την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας για την προστασία των πολιτών σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Πηγή: documentonews.gr