Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Κύπρο εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή

Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Κύπρο εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή

Στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην Κύπρο καθώς οι ΗΠΑ προετοιμάζουν πιθανές εκκενώσεις, λόγω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με αναφορές του CNN, αρκετοί Αμερικανοί στρατιώτες έφτασαν στο νησί, αν και δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός τους. Τα στρατεύματα ετοιμάζονται για διάφορα σενάρια, όπως η ενδεχόμενη απομάκρυνση πολιτών των ΗΠΑ από τον Λίβανο.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πατ Ράιντερ, επιβεβαίωσε την αποστολή, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την αυτοκινητοπομπή που κατευθύνεται προς την Κύπρο. Το νησί, που βρίσκεται λιγότερο από 500 χιλιόμετρα από το Ισραήλ, έχει διαδραματίσει ρόλο ως τόπος διαφυγής κατά τη διάρκεια της εντατικής σύγκρουσης Ισραήλ-Χεζμπολάχ το 2006 και έχει υπάρξει ενδιάμεσος πόλος για υπογραφές συμφωνιών μεταξύ Ισραήλ και γειτονικών χωρών.

Παράλληλα, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει στείλει 700 στρατιώτες στην Κύπρο, και ο πρωθυπουργός Keir Starmer προειδοποίησε τους Βρετανούς πολίτες στο Λίβανο να αποχωρήσουν άμεσα. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει επίσης εκδώσει προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς για να εγκαταλείψουν τον Λίβανο, όσο οι εμπορικές πτήσεις παραμένουν διαθέσιμες.

Πηγή: documentonews.gr