Αντίκτυποι των δηλώσεων του Τζάρεντ Λέτο στην Ουκρανία και οι αντιδράσεις της κυβέρνησης

Αντίκτυποι των δηλώσεων του Τζάρεντ Λέτο στην Ουκρανία και οι αντιδράσεις της κυβέρνησης

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του αμερικανού ηθοποιού και μουσικού Τζάρεντ Λέτο, ο οποίος εκφράστηκε με νοσταλγία για τη Ρωσία, δηλώνοντας ότι θα ήθελε να επιστρέψει με συναυλίες μόλις «τελειώσουν τα προβλήματα», εννοώντας την εισβολή στην Ουκρανία. Οι Ουκρανοί αντέδρασαν έντονα το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς ο Λέτο, γνωστός για το συγκρότημα Thirty Seconds to Mars και βραβευμένος με Όσκαρ, εξέφρασε τη λύπη του που δεν μπορούσε να επανεμφανιστεί στη Ρωσία κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Βελιγράδι.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο Λέτο ρώτησε το κοινό πόσοι ήταν από τη Ρωσία και την ώρα που το πλήθος αντέδρασε με ενθουσιασμό, είπε ότι «αισθάνθηκε [λίγη] ρωσική ενέργεια εκεί απόψε». Η αντίδραση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση, με δήλωση που κατήγγειλε την επιθυμία του Λέτο να εμφανιστεί στη Ρωσία, χαρακτηρίζοντάς την προσβολή για τους Ουκρανούς που θυσιάζονται για την υπεράσπιση της ελευθερίας τους απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας.

Μάλιστα, το υπουργείο σημείωσε ότι δεν υπάρχει χώρος για κατευνασμό απέναντι στη Ρωσία όσο διατηρεί τις επιθέσεις της εναντίον της Ουκρανίας. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως ο Λέτο είχε στο παρελθόν εκφράσει υποστήριξη για την Ουκρανία στην αντίσταση της κατά της ρωσικής επιθετικότητας.

Πηγή: documentonews.gr