Διαμαρτυρίες κατά του Νετανιάχου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Διαμαρτυρίες κατά του Νετανιάχου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Κατά την ομιλία του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στη 79η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, πολλές αντιπροσωπίες κρατών μέλη αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ενώ ο Νετανιάχου πλησίασε το βήμα, η αίθουσα άδειαζε σταδιακά, καθώς οι εκπρόσωποι των χωρών αποχωρούσαν για να καταγγείλουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα και τον Λίβανο, οι οποίες έχουν προκαλέσει χιλιάδες θανάτους. Μάλιστα, κατά την είσοδο του Νετανιάχου, ακούστηκαν αποδοκιμασίες συνδυασμένες με επευφημίες.

Ο Νετανιάχου ανέφερε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει την επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι του. «Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να απομακρύνει αυτήν την απειλή και να επιστρέψει τους πολίτες μας στα σπίτια τους με ασφάλεια. Και αυτό ακριβώς κάνουμε… θα συνεχίσουμε να ισοπεδώσουμε τη Χεζμπολάχ μέχρι να εκπληρωθούν όλοι οι στόχοι μας», τόνισε.

Η ομιλία του Ο Ισραηλινού πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα, οι οποίες ξεκίνησαν το περασμένο φθινόπωρο, ενώ οι επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ συνεχίζονται. Ο Νετανιάχου επικαλέστηκε παραδείγματα για να υποστηρίξει τη θέση του, ρωτώντας «Πόσο καιρό θα το ανεχόταν η αμερικανική κυβέρνηση αν οι τρομοκράτες μετέτρεπαν το Ελ Πάσο και το Σαν Ντιέγκο σε πόλεις-φαντάσματα;».

Πηγή: documentonews.gr