Επίθεση της Χεζμπολάχ με drones κατά του Ισραήλ και αναφέσεις για θύματα στον Άξονα της Αντίστασης

Επίθεση της Χεζμπολάχ με drones κατά του Ισραήλ και αναφέσεις για θύματα στον Άξονα της Αντίστασης

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, η Χεζμπολάχ εκδήλωσε νέα επίθεση με drones κατά του Ισραήλ. Σειρήνες ήχησαν σε περιοχές όπως το Τελ Αβίβ και η Χάιφα, με ένα drone να διασχίζει την ισραηλινή αεράμυνα και να προσγειώνεται σε κτίριο στην Καισάρεια, μια περιοχή ανάμεσα στις δύο πόλεις. Θεωρείται πιθανό ότι στόχος της επίθεσης ήταν η βάση στο Glilot, όπου βρίσκονται τα κεντρικά της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το The Times of Israel, οι προειδοποιητικές σειρήνες δεν ενεργοποιήθηκαν στην Καισάρεια, όπου διαμένει ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ταυτόχρονα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε ότι «ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ δε θα σταματήσει τον “Άξονα της Αντίστασης”» και πως «η Χαμάς θα συνεχίσει να υπάρχει».

Η Χεζμπολάχ ανέφερε επίσης τα συλλυπητήριά της στην παλαιστινιακή Χαμάς για την απώλεια του ηγέτη της, Γιαχία Σινουάρ, τονίζοντας την υποστήριξή της προς τον παλαιστινιακό λαό. Στην ανακοίνωσή της, η λιβανέζικη οργάνωση, της οποίας ο ηγέτης Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου από το Ισραήλ, συνεχάρη τον Σινουάρ για την πολυάριθμη αντίσταση του στους «σιωνιστές κατακτητές».

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, καταγράφηκε βίντεο που δείχνει ένα επιθετικό ελικόπτερο AH-64Ε Apache της ισραηλινής αεροπορίας να προσπαθεί να καταρρίψει ένα drone. Πηγή: documentonews.gr