Εξωφρενικά Υψηλός Μισθός για Σύμβουλο Εν μέσω Αντιδράσεων στη Γεωργία της ΕΕ

Εξωφρενικά Υψηλός Μισθός για Σύμβουλο Εν μέσω Αντιδράσεων στη Γεωργία της ΕΕ

Ο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν φαίνεται ότι έδωσε εντολή για μισθό που ξεπερνά κατά 64% το κανονικό ποσοστό των ειδικών συμβούλων, αναθέτοντας σε καθηγητή μεσαιωνικής ιστορίας την επίβλεψη μιας σημαντικής έκθεσης για τη γεωργία. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Politico, οι ημερήσιες αποδοχές του Πίτερ Στρονσνάιντερ ανέρχονται σε 973,79 ευρώ, ποσό που ξεπερνά το ανώτατο όριο των 594,22 ευρώ που παρέχεται συνήθως στους ειδικούς συμβούλους της ΕΕ.

Επιπλέον, ο Κρίστοφερ Ντέμκε, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Βάασα της Φινλανδίας, σχολίασε ότι τα 149,963,66 ευρώ που θα λάβει συνολικά ο Στρονσνάιντερ για 154 ημέρες εργασίας είναι ένα εξωφρενικά υψηλό ποσό και ότι δεν είναι αναγκαίο. Αυτή η πληρωμή δεν θεωρείται παράνομη, καθώς η Κομισιόν έχει δικαίωμα να εξαιρεί ορισμένες περιπτώσεις από τον κανόνα των μισθών.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μπάλαζ Ουιβάρι, εξήγησε ότι ο Στρονσνάιντερ έχει τον ρόλο να ηγηθεί ενός διαλόγου για την ενίσχυση της κατανόησης των προκλήσεων στον τομέα της γεωργίας και να προτείνει λύσεις που θα περιλαμβάνουν τους γεωργούς και άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους από την αγροδιατροφική αλυσίδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτήθηκε αν ο Στρονσνάιντερ είναι ο κύριος συγγραφέας της έκθεσης, με τον εκπρόσωπο να δηλώνει ότι είχε τη δυνατότητα να προτείνει τη γλώσσα της έκθεσης, ενώ ομάδα υπαλλήλων τον βοήθησε στη συγγραφή.

Πρόσωπο που συνεργάστηκε με τον καθηγητή επεσήμανε ότι αν και η εργασία του ήταν εξαιρετική, ο μισθός του φαινόταν υπερβολικά υψηλός, τονίζοντας ότι του ανατέθηκε ένα πολύπλοκο έργο. Τα ποσά που αφορούν τη μισθοδοσία των ειδικών συμβούλων απαλλάσσουν τους δικαιούχους από εθνικούς φόρους και υπόκεινται σε χαμηλότερους κοινοτικούς φόρους.

Οι κανόνες της Κομισιόν επισημαίνουν ότι ο μισθός μπορεί να αποκλίνει από τον μέσο όρο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, γεγονός που ενδέχεται να εξηγεί τη συγκεκριμένη εισαγωγή για τον Στρονσνάιντερ. Πηγή: documentonews.gr