Η Αμερικανική Πολιτική στη Μέση Ανατολή και οι Καταστροφικές Συνέπειες της Αποτυχίας της

Η Αμερικανική Πολιτική στη Μέση Ανατολή και οι Καταστροφικές Συνέπειες της Αποτυχίας της

Η πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την αμερικανική πολιτική στην περιοχή. Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι η αποτυχία των Ηνωμένων Πολιτειών να τερματίσουν τον πόλεμο στη Γάζα και να προλάβουν την ένταση στον Λίβανο έχει ενθαρρύνει το Ισραήλ να επιτεθεί με σφοδρότητα, οδηγώντας την περιοχή σε μια επικίνδυνη κατάσταση.

Ο Άμος Χόχσταϊν, απεσταλμένος του προεδρεύοντος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, επισκέφτηκε το Ισραήλ στις 16 Σεπτεμβρίου προσπαθώντας να επιτύχει ομαλοποίηση της κατάστασης. Ωστόσο, μια μέρα μετά την άφιξή του, σημειώθηκε μια καταστροφική έκρηξη εδραιωμένη από την ένοπλη ομάδα Χεζμπολάχ, η οποία αποδίδεται στο Ισραήλ, προκαλώντας πάνω από 40 θανάτους, πολλούς εκ των οποίων ήταν παιδιά.

Οι ισραηλινές επιθέσεις κορυφώθηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου, με το στρατό να εξαπολύει σφοδρές επιθέσεις που σκότωσαν τουλάχιστον 492 ανθρώπους μέσα σε 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 50 παιδιών. Πρόκειται για μία από τις πιο φονικές ημέρες στην ιστορία του Λιβάνου, επισημαίνοντας την ανεξέλεγκτη βία που επικρατεί.

Ο Καλέντ Έλγκιντι από το Middle East Institute δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν αποτύχει σε κάθε πτυχή της πολιτικής τους, συμπεριλαμβανομένων ανθρωπιστικών και διπλωματικών προσπαθειών. Όπως υποστήριξε, οι Ισραηλινοί αγνοούν προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον, γεγονός που αποδεικνύει την έλλειψη αποτελεσματικότητας στην αμερικανική ηγεσία στην περιοχή.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να προκαλεί σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια και την ειρηνική συνύπαρξη, με τους διεθνείς αναλυτές να αναγνωρίζουν την αποτυχία των ΗΠΑ να επιφέρουν σταθερότητα. Πηγή: documentonews.gr.