Η Παλαιστινιακή Αρχή ζητάει αποδοκιμασία της Ισραηλινής συμμετοχής στον ΟΗΕ

Η Παλαιστινιακή Αρχή ζητάει αποδοκιμασία της Ισραηλινής συμμετοχής στον ΟΗΕ

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, εξέφρασε την άποψη ότι το Ισραήλ «δεν αξίζει να είναι μέλος» του διεθνούς οργανισμού. Κατήγγειλε τη συνέχιση των επιθέσεων κατά του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, τονίζοντας την ανάγκη για διεθνή παρέμβαση: «Σταματήστε τη γενοκτονία, σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ».

Ο Αμπάς υπογράμμισε τη διεθνή ευθύνη για την κατάσταση των Παλαιστινίων, σχολιάζοντας ότι η τρέλα των στρατιωτικών επιθέσεων «πρέπει να σταματήσει». Επίσης, αναφέρθηκε στην έλλειψη προόδου από το Ισραήλ όσον αφορά την εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και κατήγγειλε την αρνητική στάση των ΗΠΑ, που εμποδίζουν την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ, όπου έχει καθεστώς παρατηρητή.

Επιπλέον, ο Αμπάς εξέφρασε την επιθυμία της Παλαιστινιακής Αρχής να ασκήσει πλήρη δικαιοδοσία στη Λωρίδα της Γάζας και στα συνοριακά περάσματα, περιλαμβανομένης της Ράφα. Ανέφερε ότι το σχέδιο της Αρχής για τη μεταπολεμική Γάζα περιλαμβάνει βοήθεια, την πλήρη αποχώρηση των Ισραηλινών και την επιστροφή των εκτοπισμένων Παλαιστινίων στα σπίτια τους.

Ο Αμπάς επανέλαβε επίσης τη σημασία των διαπραγματεύσεων για μια «λύση δύο κρατών», που έχουν παγώσει, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στις ΗΠΑ, οι οποίες παρέχουν δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια στο Ισραήλ. «Η Ουάσινγκτον παρέχει θανατηφόρα όπλα που χρησιμοποιούνται για την εξόντωση αθώων, γυναικών και παιδιών» τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό ενθαρρύνει την επιθετικότητα του Ισραήλ.

Πηγή: documentonews.gr