Ιαπωνία σε ετοιμότητα για εκκένωση πολιτών από τον Λίβανο

Ιαπωνία σε ετοιμότητα για εκκένωση πολιτών από τον Λίβανο

Πολεμικά αεροσκάφη της Ιαπωνίας έλαβαν εντολή να μεταβούν στην Ελλάδα και στην Ιορδανία, με σκοπό να είναι έτοιμα για την εκκένωση Ιαπωνέζων πολιτών από τον Λίβανο, εάν χρειαστεί. Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε στις 27/9 ότι προετοιμάζει στρατιωτικές πτήσεις για την πιθανή εκκένωση της περιοχής, προτρέποντας τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Γιοσιμάσα Χαγιάσι, η Ιαπωνία ελέγχει την ασφάλεια των πολιτών που διαμένουν στον Λίβανο και τους συμβουλεύει να φύγουν όσο εξακολουθούν να υπάρχουν τακτικές εμπορικές πτήσεις.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το μεταφορικό αεροσκάφος C-2 θα χρησιμοποιηθεί για την εκκένωση περίπου 50 Ιαπωνών πολιτών που βρίσκονται στον Λίβανο, σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης, όπως το Kyodo News.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Γιόκο Καμικάβα, είχε δηλώσει στις 25/9 ότι η Ιαπωνία ανησυχεί σοβαρά για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, προτρέποντας όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση, όπως ανέφερε ο ιστότοπος Japan Times.

Πηγή: documentonews.gr