Καταστροφικές πλημμύρες στο Νεπάλ κλείνουν τα σχολεία και κοστίζουν σε πολλές ζωές

Καταστροφικές πλημμύρες στο Νεπάλ κλείνουν τα σχολεία και κοστίζουν σε πολλές ζωές

Οι αρχές του Νεπάλ ανακοίνωσαν ότι οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές για τρεις ημέρες λόγω των σοβαρών πλημμυρών και κατολισθήσεων που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές, αντίκτυποι των οποίων ήταν δραματικοί. Οι βροχές που διήρκεσαν δύο ημέρες είχαν ως αποτέλεσμα τη ζωή 100 ανθρώπων, ενώ 67 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Στην κοιλάδα του Κατμαντού, όπου η πρωτεύουσα και περίπου 4 εκατομμύρια κάτοικοι βρίσκονται, καταγράφηκαν 37 θάνατοι. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, Λακσμί Μπαταράι, επεσήμανε πως τα σχολικά και πανεπιστημιακά κτίρια υπήρξαν θύματα ζημιών και ότι οι μαθητές καθώς και οι γονείς τους αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες.

Η πυκνότητα των βροχών σε ορισμένες περιοχές της πρωτεύουσας έφτασε τις 322,2 χιλιοστά, με αποτέλεσμα η στάθμη του ποταμού Μπαγκμάτι να ανέβει 2,2 μέτρα πέρα από τα όρια κινδύνου, σύμφωνα με ειδικούς. Υπάρχουν, ωστόσο, ενδείξεις ότι οι βροχές αρχίζουν να εξασθενούν σε πολλές περιοχές, όπως τόνισε ο μετεωρολόγος Γκοβίντα Τζα. “Είναι πιθανό να υπάρξουν μεμονωμένες βροχές, αλλά οι καταρρακτώδεις βροχές φαίνεται απίθανες”, πρόσθεσε.

Πηγή: documentonews.gr