Σκλήρυνση των σχέσεων Ιράν και Ισραήλ με προειδοποιήσεις για αυστηρές αντιδράσεις

Σκλήρυνση των σχέσεων Ιράν και Ισραήλ με προειδοποιήσεις για αυστηρές αντιδράσεις

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, δήλωσε πρόσφατα ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει «σκληρότερες αντιδράσεις» αν δεν σταματήσει «τα εγκλήματά του». Η δήλωση έγινε την Τετάρτη 2/10 και δημοσιεύθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ο Ιρανός πρόεδρος αναχώρησε για προγραμματισμένο ταξίδι στο Κατάρ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση έχει κλιμακωθεί, καθώς μία ημέρα πριν το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ, σε απάντηση της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στον Λίβανο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε ότι η χώρα του «θα απαντήσει» στο Ιράν για την πυραυλική επίθεση. Στο Κατάρ, ο Πεζεσκιάν έχει θέσει ως πρώτο στόχο του τη συζήτηση σχετικά με τις διμερείς σχέσεις και την υπογραφή συμφωνιών με την κυβέρνηση του Κατάρ. Επιπλέον, θα συμμετάσχει και σε μία σύνοδο κορυφής για το Διάλογο Συνεργασίας στην Ασία.

Ο Ιρανός πρόεδρος τόνισε την ανάγκη για τις ασιατικές χώρες να συνεργαστούν και να αναπτύξουν στρατηγικές που θα αποτρέπουν τα ισραηλινά εγκλήματα στην περιοχή και θα περιορίσουν την πρόκληση χάους στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: documentonews.gr