Σύλληψη 19 ατόμων για μαφιόζικες σχέσεις των Ultras στο Μιλάνο

Σύλληψη 19 ατόμων για μαφιόζικες σχέσεις των Ultras στο Μιλάνο

Συνολικά 19 άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία του Μιλάνου στο πλαίσιο μιας επιχείρησης κατά των σκληροπυρηνικών «Ultras» οπαδών, με κατηγορίες που περιλαμβάνουν οργανωμένο έγκλημα και διασυνδέσεις με τη μαφία. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι οι Λούκα Λούτσι και Ρενάτο Μποσέτι, αρχηγοί των ultras της Μίλαν και της Ίντερ αντίστοιχα. Ο Λούτσι είχε στο παρελθόν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών και το 2018 είχε φωτογραφηθεί δίπλα στον Ματέο Σαλβίνι, ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα και υπουργού στην κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τη δολοφονία του Αντόνιο Μπελόκο, μέλους του εγκληματικού συνδικάτου ‘Ndrangheta, που σκοτώθηκε σε καυγά έξω από γυμναστήριο στο Μιλάνο. Ο Αντρέα Μπερέτα, πρώην αρχηγός των Ultras της Ίντερ, φέρεται να είναι ο δράστης. Ο Μπερέτα είχε ηγετικό ρόλο στους Curva Nord της Ίντερ, ενώ η δολοφονία Μπελόκο ενίσχυσε υποψίες σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ των μαφιόζικων φατριών και των Ultras στην πόλη.

Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας ανέφερε ότι οι κατηγορίες περιλαμβάνουν εγκληματική συνωμοσία με μεθόδους μαφίας, εκβιασμό και άλλα σοβαρά εγκλήματα. Κατηγορούμενοι είναι επίσης οι Άλεξ Κολόνιο και Κρίστιαν Ροσιέλο, οι οποίοι φέρονται να είχαν σχέσεις με τον ράπερ Fedez. Οι δράσεις τους περιλάμβαναν τη λαθραία διακίνηση εισιτηρίων και την επιβολή χρημάτων προστασίας από πωλητές τροφίμων και ποτών γύρω από το γήπεδο.

Ο εισαγγελέας του Μιλάνου, Μαρτσέλο Βιόλα, δήλωσε ότι η έρευνα είναι πολύπλοκη και ότι η αστυνομία έχει απαγορεύσει την προσβασιμότητα σε χώρους αθλητικών εκδηλώσεων σε πολλούς άλλους. Περιέγραψε τις παράνομες οικονομικές δραστηριότητες στο στάδιο του Σαν Σίρο ως «πέρα από κάθε έλεγχο», επισημαίνοντας τις ελλείψεις στη διαχείριση των σχέσεων με τους φιλάθλους.

Πηγή: documentonews.gr