Συνεχιζόμενη Ισραηλινή Επιθετικότητα στον Νότιο Λίβανο και τη Βηρυτό

Συνεχιζόμενη Ισραηλινή Επιθετικότητα στον Νότιο Λίβανο και τη Βηρυτό

Είναι προφανές ότι ο Νετανιάχου και το Ισραήλ προσπαθούν να μετατρέψουν τον Νότιο Λίβανο και τη Βηρυτό σε “δεύτερη Γάζα”. Μετά την εντυπωσιακή και σοκαριστική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Χεζμπολάχ, με στόχο τον ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν πολλές περιοχές της χώρας, τρομοκρατώντας τον πληθυσμό, κάτι που οδηγεί σε νέα κύματα εκτοπισμένων, αυτή τη φορά στον Λίβανο.

Σημαντική είναι η αναφορά των τοπικών μέσων ενημέρωσης για τις νέες ισραηλινές επιθέσεις που σημειώθηκαν το ξημέρωμα του Σαββάτου, όπου μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν ανηλεώς τα νότια προάστια της Βηρυτού. Ο αριθμός των νεκρών από αυτές τις επιθέσεις παραμένει αδιευκρίνιστος, ενώ τα ασθενοφόρα αδυνατούν να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές στην Dahiyeh λόγω της έντασης των βομβιστικών επιθέσεων.

Εικόνες από διεθνή πρακτορεία καταγράφουν τη δραματική κατάσταση, με γυναίκες και παιδιά να προσπαθούν να φύγουν από τη Βηρυτό, κτίρια κατεστραμμένα και σωστικά συνεργεία να ψάχνουν για επιζώντες ή τραυματίες κάτω από τα ερείπια. Όλα αυτά καταδεικνύουν την κρισιμότητα της κατάστασης, η οποία συνεχώς επιδεινώνεται.

Πηγή: documentonews.gr